Hartă

Bilete de avion Beijing

Nu poate fi decât o experiență minunată vizitarea capitalei Chinei, o metropolă ce răsuna în toată lumea datorită istoriei vaste, a culturii unice și a frumuseților naturale. Fiind una dintre cele mai vechi capitale ale lumii, Beijing este într-o continuă reinventare. Este un oraș modern, plin de zgârie-nori, străzi aglomerate, culoare, dar și artă, prin templele cu o arhitectură impresionantă.

Cel mai important obiectiv turistic se află chiar în centrul orașului și se numește Orașul Interzis, un complex unic, deoarece deține cea mai mare colecție de clădiri din lemn din lume. Este o minunăție din punct de vedere arhitectural și o inspirație pentru construcțiile ulterioare. Cunoscut și sub numele de Palatul Imperial Chinezesc, acest domeniu a fost reședința marilor împărați chinezi, iar accesul oamenilor de rând era strict interzis. Este de neratat într-o excursie la Beijing, fiind considerat totodată și cel mai mare și grandios palat din lume. Astăzi, Orașul Interzis s-a transformat în muzeu și deține obiecte, documente și opere de o valoare inestimabilă.

Cea mai mare piață din lume - Tiananmen - are o simbolistică interesantă, fiind considerată de localnici centrul lumii chineze. Din punct de vedere arhitectural, se pot observa influențele sovietice. Aici se află Mausoleul Mao și Muzeul de Istorie al Revoluției Chineze. Câteva dintre templele reprezentative pentru istoria chineză și care nu trebuie ratate sunt: Templul Paradisului, Templul Norul Alb sau Templul lui Confucius, iar mormintele Dinastiei Ming și Palatul Subteran sunt monumente unice în lume ce merită vizitate.

Nanluoguxiang este un cartier aparte al Beijingului care trebuie explorat, mai ales pentru atmosfera sa tradițională. Aici pot fi vizitate locuințe și curți tradiționale, pe străzile împânzite de clasicele lampioane roșii. Fiind un cartier popular în rândul turiștilor, este plin de restaurante, magazine și galerii de artă.

Un obiectiv ideal pentru familie îl reprezintă grădina zoologică, care este cea mai mare din țară. Aceasta este vizitată de nenumărați turiști, în special datorită urșilor panda, emblematici pentru poporul chinez. Grădina botanică, cea mai mare din lume, reprezintă o altă variantă pentru a petrece timp de calitate cu familia într-o ambianță nemaiîntâlnita. Copiii pot petrece o zi de neuitat la Happy Valley, un uriaș parc de distracții, Disneylandul Orientului.

Wangfujing, sau Intrarea Principală reprezintă deliciul pasionaților de cumpărături, fiind o celebră arteră comercială, plină de viață și energie. De asemenea, aici se găsesc nenumărate cafenele și restaurante, unde pot fi încercate mâncărurile tradiționale. Rața Pekin la cuptor este cea mai veche si cunoscuta mâncare chinezească.

Beijing rămâne în topul destinațiilor care trebuie vizitate cel puțin odată în viață, așa că nu vă rămâne decât să vă rezervați biletul și să vă plănuiți o vacanță inedită, de neuitat.

Aveți o destinație de zbor flexibilă? Căutați aeroporturi din apropiere pentru economii mai mari.

Aeroporturi aproape de Beijing

Întrebări frecvente

Există 3 aeroporturi în Beijing: Beijing Capital, Beijing Nanyuan și Beijing Daxing.
Grand China Air, Bangkok Airways, Tibet Airlines, Tianjin Airlines, Azerbaijan Airlines, NordStar, Thai Airways și Thai AirAsia au zboruri directe către Beijing.
Cea mai economică lună pentru a zbura către Beijing este martie.

Prețurile afișate pe această pagină sunt cele mai mici prețuri orientative. Găsite în ultimele 45 zile.