Hartă

Bilete avion Perugia Santegidio

Perugia este un oraș pitoresc al Italiei, unde aerul medieval se îmbină perfect cu cultura și efervescența prezentului. Este un centru universitar important, pe străzile căruia au loc evenimente culturale și muzicale variate.

Ca poziție geografică, se află în centrul Italiei și este capitala regiunii Umbria. Denumit “inima verde a Italiei”, Perugia este așezat pe un deal și toate construcțiile lui sunt din piatră, iar străzile înguste îmbie la plimbări lungi.

Majoritatea atracțiilor turistice se află în centrul istoric al orașului. Piața principală a Perugiei, Piazza IV Novembre este emblema și inima orașului. Este o piață înconjurată de străzi pietonale și clădiri cu o arhitectură diversificată. În centrul pieței se află o superbă fântână, Fontana Maggiore, care emană un aer mistic datorită însemnelor gravate, care simbolizează lunile anului și semnele astrologice. În apropierea fântânii se află Palazzo dei Priori, o clădire impunătoare în stil gotic, cu fresce uluitoare. Clădirea găzduiește Galeria Națională de Artă, cât și alte trei muzee.

Fortăreața Rocca Paolina reprezintă un alt punct de atracție pentru turiști. Cetatea a fost ridicată la cerința Papei Paul al III – lea. Astăzi curioșii se pot plimba prin ruinele subterane ale cetății. Aici au loc și diverse expoziții și evenimente culturale.

Biserica San Domenico din Perugia este cel mai mare edificiu de acest fel din Umbria. Importanța clădirii este dată atât de elementele arhitecturale baroce, cât și de lucrările de artă pe care le găzduiește. O altă biserică demnă de vizitat este biserica San Pietro. Și acest edificiu împânzit de motive renascentiste deține o colecție de lucrări de artă valoroase, picturi, sculpturi și fresce. Curtea bisericii formează o grădină medievală, un loc ideal pentru relaxare și meditație. Acest loc este învăluit de un aer mistic, deoarece se spune că plantele aflate aici au o simbolistică puternică și o poveste ascunsă. Toate plantele din această grădină sunt medicinale.

Perugia este un oraș care poate fi vizitat în oricare perioadă a anului. În funcție de perioada aleasă pentru vacanță, puteți participa la festivalurile care au loc aici. De exemplu, unul din cele mai importante evenimente din Perugia este Eurochocolate, care are loc în fiecare an în octombrie. Iubitorii de dulciuri și în special de ciocolată nu pot rata o astfel de ocazie. Perugia găzduiește și un colosal festival de jazz, Festivalul de Jazz Umbria, care are loc anual în luna iulie.

Corso Vannucci este principala stradă pietonală a orașului. Aici se găsesc magazine elegante, baruri și nenumărate restaurante unde pot fi încercate preparate tradiționale.

Diversitatea culturală a orașului este dată și de faptul că Perugia este un centru universitar important pentru studenții străini. Astfel, este un oraș tineresc, cu posibilități nenumărate de distracție și o viață de noapte vibrantă.

Perugia este un oraș fermecător, care își așteaptă vizitatorii pe tot parcursul anului. Astfel, nu vă rămâne decât să vă rezervați biletele de avion pentru o vacanță binemeritată!

Prețurile afișate pe această pagină sunt cele mai mici prețuri orientative. Găsite în ultimele 45 zile.