Hartă

bilete de avion Bari

Bari este o destinație de vacanță căutată în rândul turiștilor europeni și nu numai. Este un oraș-port, care a avut un rol comercial important în istoria europeană.

O atracție a orașului o reprezintă partea veche, medievală, cu străzi înguste și edificii cu conotație istorică. Este o zonă tradițională, plină de monumente. Bisericile de aici sunt foarte frumoase din punct de vedere arhitectural. Edilii orașului au depus eforturi uriașe pentru a oferi turiștilor posibilitatea de a vizita această zonă. La marginea acestei zone istorice se află multe baruri și restaurante.

Partea istorică a orașului este cunoscută sub denumirea de Bari Vecchia. Aici se află Catedrala Sfântul Nicolae, cel mai important obiectiv turistic al orașului. Este un monument care reflectă arhitectura romanică. În apropierea orașului vechi se află faleza, locul ideal pentru plimbări lungi.

Castelul Svevo, construit în perioada medievală cu scopul de a proteja orașul de invazii, este o clădire impunătoare, care găzduiește un muzeu și diverse expoziții.

Palatul Simi este un alt obiectiv interesant de vizitat. Este o clădire în stil renascentist, care se presupune că a fost construită cu mult timp înainte. Astăzi găzduiește un centru de arheologie care se ocupă cu restaurarea artefactelor din zonă.

Oraș-port, Bari este tranzitat de mii de turiști din toată lumea. Există multe oportunități de croazieră pe Marea Adriatică. Foarte multă lume optează pentru închirierea unui vaporaș.

Deși nu are cea mai bună reputație, Bari este un oraș dinamic și ușor accesibil. Corso Cavour și Via Manzoni sunt locurile ideale de explorat pentru împătimiții de shopping. De asemenea, Via Sparano, o zonă exclusiv pietonală, este plină de buticuri și reprezintă o atracție pentru turiști.

În ceea ce privește divertismentul, Bari pune la dispoziția vizitatorilor săi teatrul Petruzzelli, unul din cele mai mari teatre din Italia. Este o clădire impresionantă și valoroasă datorită nenumăratelor decorațiuni din aur. Teatrul Piccinni poate reprezenta alternativa, la o scară mai mică.

În apropierea orașului se află grotele din Castellana, despre care se spune că ar fi cele mai adânci din lume.

Deși este o destinație nu foarte accesată de turiști, Bari este un oraș modern, aerisit, care îmbină armonios această latură cu cea istorică, tradițională.

Aveți o destinație de zbor flexibilă? Căutați aeroporturi din apropiere pentru economii mai mari.

Aeroporturi aproape de Bari

Întrebări frecvente

Există un aeroport în Bari: Bari.
Delta, SkyUp Airlines, Transavia France, KLM, transavia, Eurowings Europe, Kenya Airways și Czech Airlines au zboruri directe către Bari.
Cea mai economică lună pentru a zbura către Bari este martie.

Prețurile afișate pe această pagină sunt cele mai mici prețuri orientative. Găsite în ultimele 45 zile.