Hartă

Bilete avion Corfu

Plaje cu nisip, peisaje cu stânci răzlețe presărate prin mare. 14 secole în care numeroase civilizații și asupritori și-au pus amprenta. Mâncare grecească și vinuri bune. Hai în Corfu!

De făcut

Corfu (Κέρκυρα – Kérkyra în grecește) este capitala insulei cu același nume și reprezintă o atracție constantă pentru turiști datorită istoriei sale, care începe din secolul al VII-lea, îmbinată natural cu aerul de oraș relaxat de pe o insulă grecească.

Cartierul vechi al orașului i-a atras includerea pe lista patriomoniului mondial Unesco, probabil datorită caselor pitorești, vopsite în culori pale, dar și acoperișurilor de țiglă de pe vremea stăpânirii venețiene, care străjuiesc străzile înguste și piațetele liniștite.

Muzeul Bizantin Andivouniótissa, localizat în districtul Mourágia este principalul muzeu al orașului (cât timp cel de arheologie este încă în lucru și se va deschide abia în 2016). Aici, într-o biserică din secolul XV, vei găsi o colecție de icoane pictate de-alungul a 4 secole, cu tematici un pic neobișnuite, multe dintre ele fiind realizate de artiști refugiați din Creta, în urma cuceririi Cretei de către otomani. Un alt muzeu care merită vizitat este Muzeul Asiei. Situat într-un fost palat, acesta găzduiește o galerie de obiecte de artă din întreaga Asie. Nu în ultimul rând, vizitează și biserica Sf. Spiridon, patronul insulei.

Corfu este străjuit de două forturi Néo Froúrio și Paleó Froúrio, cu o arhitectură specifică, impunătoare, care permit vederi de ansamblu asupra orașului. În fortul estic, se poate găsi și o expoziție interesantă de icoane și mozaicuri venețiene. Apropo de vederi de la înălțime, fă o vizită la Tronul Împăratului (Kaiser's Throne), o platformă stâncoasă care oferă o panoramă deosebită, în special la asfințit.

Beneficiind de soare aproape tot timpul anului și fiind situat pe litoralul mării Ionice, Corfu este, firesc, și o destinație de plajă. Încearcă plaja Halikoúnas, care oferă sporturi nautice de tipul „kite surfing”-ului și zone pentru nudiști. Alte plaje interesante sunt Kondogialós, mai puțin aglomerată și oferind un peisaj mai interesant și Glyfáda, unde plaja este mai lată și sporturile acvatice mai diverse. Nu în ultimul rând, închiriază o mașină, ieși un pic în afara orașului, și sigur vei găsi o plajă mai sălbatică.

Corfu este cunoscută și pentru distracție, ce-i drept la o scară mai mică. Există tot felul de baruri și cluburi dar principala distracție este totuși reprezentată de savurarea specialităților locale și a vinurilor excelente produse chiar pe insulă, într-unul din zecile de restaurante și taverne pitorești.

Cum se poate ajunge acolo?

În Corfu se poate ajunge cu feribotul sau cu avionul. Aeroportul Internațional Ioannis Kapodistrias este conectat cu orașul (aflat la doar 3 km) prin linii de autobuz și taxi.

Ce ar mai trebui să știi

Căldura în zilele de vară, la orele de prânz, poate fi greu suportabilă și ar fi bine să-ți faci programul de vizitare dimineața sau după-amiaza. Multe dintre restaurante și magazine se închid pentru câteva ore în acest interval orar, semn că și tu trebuie să faci ce fac localnicii și să te refugiezi undeva la răcoare sau lângă apă.

Aveți o destinație de zbor flexibilă? Căutați aeroporturi din apropiere pentru economii mai mari.

Aeroporturi aproape de Corfu

Prețurile afișate pe această pagină sunt cele mai mici prețuri orientative. Găsite în ultimele 45 zile.