Hartă

Bilete de avion Stockholm

Stockholm este un oraș impresionant, interesant din punctul de vedere al reliefului. Este format pe suprafața a 14 insule și înconjurat de ape și spații verzi. Capitala Suediei este un oraș modern, plin de energie și în același timp încărcat de istorie, clădirile cu arhitectura lor deosebită fiind grăitoare în acest sens.

Pentru că nu se întinde pe o suprafață foarte mare, Stockholm este ideal de vizitat pe jos. Palatul Regal este una dintre atracțiile principale ale orașului, fiind una din cele mai uimitoare clădiri de acest fel din Scandinavia. Principala atracție pentru turiști o reprezintă schimbarea gărzii regale.

Simbolul orașului este Primăria, al cărui turn se poate observa din aproape fiecare colț al Stockholmului.

Gamla Stan, sau centrul istoric al orașului este unul din locurile preferate de turiști, fiind împânzit de obiective turistice, toate îmbinate într-o atmosferă medievală. Palatul Drottningholm, fostă reședință a familiei regale, este o frumoasă clădire în stil baroc și romantic, cu un parc care scoate în evidență influențele arhitecturale. Pavilionul chinezesc și teatrul, aflate în incinta complexului, se află în topul atracțiilor.

Orașul poate fi explorat și admirat sau printr-un tur cu barca pe canale, sau din turnul TV Kaknas, care deține cea mai frumoasă panoramă a orașului.

Unul din cele mai vizitate muzee din Scandinavia este Muzeul Vasa, muzeu maritim care deține o uriașă corabie medievală, singura de acest fel care mai există în prezent, formată aproape în întregime din componente originale. Dintre numeroasele muzee pe care le oferă capitala Suediei, printre cele de neratat se numără Muzeul Artei Moderne și Muzeul Național, datorită colecțiilor valoroase pe care le dețin. De asemenea, în Muzeul Național de Antichități Stockholm sunt expuse documente istorice și comori din preistorie și până în prezent. Muzeul Skansen este un muzeu în aer liber pentru toată familia, deoarece aici se află și grădina zoologică. O altă ieșire ideală pentru familie poate fi la parcul de distracții Grona Lund.

Împătimiții de shopping trebuie să ajungă la Globen, o arenă uriașă, deosebită datorită formei sale, ce seamănă cu o minge de golf. Arena găzduiește diferite evenimente sportive și muzicale. Totodată, deține și un uriaș centru comercial, ideal pentru cumpărături.

Pentru pasionații de mâncare în căutare de ceva tradițional, Semla ar putea reprezenta soluția. Este un produs tradițional de patiserie, care se găsește în toate bistrourile din oraș.

Fiind înconjurat de apă, acest oraș a devenit un centru ideal pentru relaxare. Stockholm oferă posibilitatea de destindere la numeroasele saune și băi cu efect curativ.

Acest veritabil ținut al vikingilor este o destinație de top, plină de frumuseți naturale, care merită vizitată cel puțin o dată în viață.

Aveți o destinație de zbor flexibilă? Căutați aeroporturi din apropiere pentru economii mai mari.

Aeroporturi aproape de Stockholm

Prețurile afișate pe această pagină sunt cele mai mici prețuri orientative. Găsite în ultimele 45 zile.