Hartă

Bilete avion Suedia

Suedia este o ţară care se află în nordul Europei. O ţară verde, ţinuturi sălbatice, cu munţi şi gheţari, ideală pentru cei pasionaţi de drumeţii şi sporturi de iarnă. Vă puteţi bucura de toate formele de relief, de la munte până la câmpie, pe cărări bine delimitate şi marcate. Dragostea pe care o au suedezii pentru natură este renumită şi acest fapt îi clasează printre fruntaşi la acest capitol. Dacă vizita are loc pe timpul iernii şi decideţi să faceţi plimbări cu sănii cu motor sau trase de cai, să nu vă miraţi dacă pe traseu veţi fi surprinşi de reni sau elani. Suedia este şi ţara celor care vor să refacă drumul vikingilor, acesta fiind o atracţie irezistibilă pentru cei pasionaţi de istorie.

 

Clima

 

Dacă ar trebui să comparăm cu alte ţări aflate la aceeaşi latitudine, Suedia este norocoasă. Clima este destul de blândă datorită suprafeţei mari pe care se întinde această ţara. Se poate vizita în orice perioadă a anului.

 

Moneda oficială – coroana suedeză

 

Limba oficială-suedeza

 

Oraşe importante

 

Stockholm este cel mai mare oraş şi capitala ţării. Se află poziţionat în partea sud-estică a ţării şi are ieşire la Marea Baltică. Este un oraş port, cu multă verdeaţă, cu străduţe şi pieţe vechi, cu muzee, biserici, restaurante şi multe alte locuri gata să fie descoperite pe parcursul vizitei. Tot în acest oraş se află muzeul dedicat formaţiei ABBA, formaţie care şi-a lăsat amprenta în historia muzicii.

Următorul oraş important este Goteborg, de data aceasta un oraş pe partea sud-vestică a ţării, cu deschidere la Marea Nordului. Chiar dacă Stockholm este capitala Suediei, Goteborg-ul este cel mai important port al acestei ţări. Oferă muzee, restaurante, centre comerciale pentru cumpărături, clădiri elegante şi impunătoare, dar şi o extraordinară viaţă de noapte marcată prin cluburile din oraş.

Malmoşi Uppsala sunt şi ele oraşe importante şi atracţii turistice. Malmo a fost gazda concursului Eurovision în 2013, fapt ce i-a crescut popularitatea, iar Uppsala este un important centru universitar.

Peisajul Suediei este unul de vis, am putea spune chiar neschimbat de pe vremea vikingilor, când aceştia ocupau sudul ţării. Dacă doriţi să vă pierdeţi cu totul într-un peisaj de vis, atunci Insula Gotland poate să vă îndeplinească dorinţa. Şi dacă aveţi norocul să vedeţi prinţi şi prinţese, oameni îmbrăcaţi în costume medievale, turnire şi atmosferă de sat medieval, nu vă speriaţi. Aţi nimerit în Săptămâna medievală, care vă transpune într-o epocă istorică semnificativă.

Opţiuni de cazare sunt nenumărate, de la hoteluri în mijlocul oraşului, până la căsuţe de vacanţe, în funcţie de preferinţele fiecăruia. Nu trebuie să vă faceţi griji nici pentru mâncare pentru că aveţi de unde alege, de la supă de mazăre, la raci de râu sau smorgasbord (bufetul suedez).

Acestea fiind spuse, invitaţia este deschisă şi nu rămâne decât să va faceţi bagajele, să alegeţi o ofertă de zbor şi să porniţi la drum. 

Prețurile afișate pe această pagină sunt cele mai mici prețuri orientative. Găsite în ultimele 45 zile.