Hartă

Zboruri ieftine de la Budapesta la Istanbul

Cele mai bune oferte last minute de zboruri

Vă simțiți spontan? Nu este niciodată prea târziu să rezervați o călătorie. Iată selecția noastră cu cele mai bune zboruri last minute către Istanbul...
Doar cele mai mici preţuri orientative. Găsite în ultimele 14 zile.

Informații zbor de la Budapesta la Istanbul

Cel mai economic preț dus-întors luna trecută

502 lei

Companii aeriene cu zboruri directe

2

Zboruri pe săptămână

27

Durată medie zbor, distanță totală 1064 kilometri

1h 55min

Cea mai populară companie aeriană luna trecută

Turkish Airlines

İstanbul și İstanbul Sabiha Gökçen

2 aeroporturi

Întrebări frecvente

Există 2 aeroporturi în Istanbul: İstanbul și İstanbul Sabiha Gökçen.
Cel mai bun preț găsit pe Skyscanner pentru un zbor de la Budapesta la Istanbul este 502 lei. Acesta a fost găsit agregând diferiți operatori și este cel mai mic preț pentru întreaga lună.
1h 55min este durata medie de zbor de la Budapesta la Istanbul.
Există 2 companii aeriene care zboară direct de la Budapesta la Istanbul.
Există 27 zboruri pe săptămână de la Budapesta la Istanbul în noiembrie.

Toate informațiile sunt corecte la data de 21 februarie 2016

Budapesta – Istanbul

Cunoscut și sub denumirea de Ferihegy, Aeroportul Internațional Franz Liszt din Budapesta este unul dintre principalele aeroporturi din Europa Centrală și de Est. Câteva dintre companiile aeriene care operează zboruri spre și de la Budapesta sunt Wizz Air, Emirates, Lufthansa, Qatar Airways, Tarom și British Airways.

Pe ruta Budapesta – Istanbul există zboruri directe, iar companiile care fac posibilă această călătorie sunt Turkish Airlines, Wizz Air și Pegasus Airlines. Turkish Airlines are zboruri zilnice cu aterizare la Aeroportul Istanbul Atatürk. Wizz Air oferă zboruri în fiecare luni, miercuri, vineri și duminică cu aterizare la Aeroportul Internațional Sabiha Gökçen, iar compania Pegasus are zboruri în fiecare luni, joi, sâmbătă și duminică cu aterizare la același aeroport, Sabiha Gökçen.

Pentru a călători de la Budapesta la Istanbul vei avea nevoie, pe lângă biletul de avion, de actul de identitate sau pașaport. Check-in-ul poate fi realizat online; cu toate acestea, e indicat să ajungi la aeroport cu o oră și jumătate înainte de zbor. În acest timp, poți savura o cafea sau poți servi masa la unul dintre restaurantele din incinta aeroportului.

Odată aterizat la Istanbul, vei avea nevoie de un mijloc de transport în comun pentru a ajunge în oraș deoarece Aeroportul Istanbul Atatürk se află la o distanță de aproximativ 20 de kilometri de oraș, iar Aeroportul Internațional Sabiha Gökçen se află la o distanță de 47 kilometri de Istanbul. Ambele aeroporturi pun la dispoziția pasagerilor mai multe mijloace de transport. Cea mai accesibilă și ieftină opțiune este cu ajutorul autobuzului. Stațiile se află în imediata vecinătate a aeroportului, iar drumul până în centrul orașului durează între 40 de minute și puțin peste o oră. Alte opțiuni ar fi metroul, taxiul sau, dacă vrei să-ți creezi propriul program și traseu, poți închiria o mașină direct de la aeroport. Birourile celor mai cunoscute companii de închirieri auto sunt deschise zilnic de dimineața și până seara târziu.

Diferența de fus orar dintre cele două orașe este de o oră, astfel ora locală din Budapesta este cu o oră în urma celei din Istanbul. În privința condițiilor meteo, temperaturile sunt asemănătoare în cele două orașe, poate cu 2-3 grade mai mult în Istanbul.

În privința prețurilor și costurilor, Istanbul este o destinație mai scumpă decât Budapesta. Mai jos vei găsi câteva informații utile care te vor ajuta în călătoria pe care urmează să o ai.

Moneda națională a Turciei este lira turcească. Deși în anumite locuri poți plăti și în Euro, este indicat și mai ieftin să achiți în lire turcești. Dacă vrei să servești masa la un restaurant nici prea scump, nici prea ieftin împreună cu cineva, veți plăti în jur de 60 de lire. O bere la draft te va costa 8 lire, iar una la sticlă de 0,33 ml în jur de 10 lire turcești. Costul unei călătorii cu un mijloc de transport în comun este de 2,30 lire, iar dacă vrei să folosești taxiul, e bine de știut că prețul de pornire este de 3,20 lire iar tariful pe kiloemtru este de 2 lire. Dacă ai închiriat o mașină și ai nevoie de o benzinărie pentru a alimenta, vei plăti în jur de 4,55 lire pe litrul de benzină.

Prețurile afișate pe această pagină sunt cele mai mici prețuri orientative. Găsite în ultimele 45 zile.