Hartă

Bilete avion Turcia

Turcia este una dintre cele mai populare destinații turistice ale românilor. Aici poți găsi tot ce te aștepți de la o vacanță de calitate: plaje minunate cu nisip fin, mare curată, golfuri drăguțe, hoteluri moderne și vremea deosebit de bună de-a lungul anului. Turcia este vestită și pentru ospitalitatea, generozitatea și caracterul prietenos al localnicilor. Aceasta este o țară Eurasiatică, care face parte din Asia Minoră și din Peninsula Balcanică. O mare parte din Turcia este pe teritoriul asiatic, iar numai 3% este pe tărâm european.

O adevărată metropolă, Istanbul este un oraș cu o istorie lungă, care pune la dispoziția turiștilor spiritul veritabil al Orientului. Acest oraș cu peste 12 milioane de locuitori are o locație foarte interesantă, fiind supus diferitelor culturi, romană și bizantină. Totuși, amprenta culturii turcești predomină în acest oraș unde găsești bazaruri imense pline cu mirodenii, bijuterii, pielării și multe altele.

Dacă te afli în căutarea unui loc pentru un concediu de odihnă și relaxare cu familia și/sau prietenii, atunci îndreaptă-te spre localitățile Antalya, Bodrum sau Kusadasi. Aici găsești plaje cu nisip deosebit de fin, dar și plaje stâncoase cu apa limpede precum cristalul.

La vreo 60 km est de Antalya, se află orașul Side. Orașul acesta merită văzut neapărat. Vei fi fascinat de diferite monumente ale antichității, precum rămășitele băilor romane sau amfiteatrul,care datează din sec al II-lea.

Ce trebuie să mai știi despre călătoria în Turcia este că această țară nu este membră UE, dar pentru cetățenii români care călătoresc în scop turistic nu este necesară nici o viză; este totuși recomandat să ai buletinul sau cartea de identitate cu tine pe lângă pașaport. Moneda Turciei este Lira Turcească, iar limba oficială a Turciei este limba turcă.

Te pregătești de o călătorie în Turcia? Cu Skyscanner, găsești cele mai ieftine zboruri acum!

Prețurile afișate pe această pagină sunt cele mai mici prețuri orientative. Găsite în ultimele 45 zile.