Hartă

Bilete avion Cairo

Cairo nu este doar capitala Egiptului, ci şi cel mai mare oraş din această ţară cu cel mai mare număr de vorbitori de limbă arabă. Cairo oferă foarte multe posibilităţi turiştilor, începând cu numeroasele moschei, bazare şi zgîrie-nori şi continuând cu faimoasele piramide, în jurul cărora încă pluteşte misterul. Oraşul este gălăcios şi aglomerat, dar vă fascinează prin arhitectura specifică lumii arabe.

Este recomandat ca în momentul în care ajungeţi în Cairo să aveţi deja un plan al vacanţei, cu ceea ce doriţi să vizitaţi şi cu ce doriţi să vă umpleţi timpul pe durata şederii aici. Capitala de pe malul Nilului reprezintă cea mai importantă piaţă de mirodenii din lume. În apropierea oraşului se află piramidele din Giza, considerate una dintre cele 7 minuni ale lumii şi poate motivul principal al vizitei la Cairo. În Muzeul Egiptean al Antichităţilor veţi putea admira colecţii ale obiectelor descoperite în Egipt, printre care şi masca mortuară a lui Tutankhamon şi sarcofagul acestuia.

În vechea Citadelă se află Moscheea lui Muhammad Ali sau, cum mai este cunoscută, Moscheea de Alabastru. Este cea mai mare moschee din Cairo şi a fost construită în secolul XIX. În zona veche a oraşului puteţi să vă relaxaţi în parcul Al-Azhar, care este într-o zonă mult mai liniştită a capitalei, iar în apropierea acestuia găsiţi mâncare tradiţională şi delicioasă în restaurante şi terase care îşi aşteaptă clienţii. Tot în zona veche a oraşului puteţi găsi monumente romane şi urme ale creştinismul timpuriu. În zona islamică a oraşului se găsesc cei mai mulţi turişti, fiind atraşi de moschei şi monumente impunătoare. Totuşi luaţi în considerare că trebuie să aveţi o anumită ţinută pentru vizitarea acestor clădiri şi trebuie respectate tradiţiile şi obiceiurile musulmane.

Pentru deplasarea prin Cairo aveţi la dispoziţie taxiuri, autobuze, tramvaie, dar şi metroul. Dacă nu sunteţi iubitori de căldură excesivă, cea mai buna perioadă de vizitat Cairo este iarna, primăvara şi toamna, când temperaturile vă oferă cât de cât un confort termic decent. Pentru cumpărături aveţi la dispoziţie bazarurile, dar şi modernele mall-uri. În bazar trebuie să negociaţi pentru a obţine un preţ bun pentru produsul pe care doriţi să îl achiziţionaţi. Este important să ţineţi cont de obiectivele turistice pe care doriţi să le vizitaţi şi de regulile vestimentare impuse atunci când vă pregătiţi bagajul pentru concediu în Cairo. Este de preferat să nu puneţi în bagaj haine mulate sau decoltate, pantaloni scurţi sau tricouri care nu au mâneci.

Traficul este de nedescris în Cairo, deci nu vă aventuraţi să închiriaţi o maşină.

Cetăţenii români au nevoie de viză pentru intrarea în Egipt, chiar şi pentru scop turistic. Aceasta se poate obţine la aeroport sau la Ambasada Republicii Arabe Egipt în România.

Aveți o destinație de zbor flexibilă? Căutați aeroporturi din apropiere pentru economii mai mari.

Aeroporturi aproape de Cairo

Întrebări frecvente

Există un aeroport în Cairo: Cairo.
Delta, Gulf Air, Oman Air, KLM, Singapore Airlines, Sichuan Airlines, Shenzhen Airlines și Kenya Airways au zboruri directe către Cairo.
Cea mai economică lună pentru a zbura către Cairo este mai.

Prețurile afișate pe această pagină sunt cele mai mici prețuri orientative. Găsite în ultimele 45 zile.