Hartă

Bilete avion Egipt

Cu o bogată istorie şi mistere care încă învăluie această ţară aşteptând să fie elucidate, Egiptul îşi deschide anual braţele celor peste 12 milioane de turişti. De ce să nu fiţi printre ei? Această ţară se află în nordul continentului african, fiind printre cele mai populare destinaţii turistice din lume.

Capitala- Cairo

Moneda- lira egipteană

Limba oficială- limba arabă

Cetăţenii români au nevoie de viză pentru intrarea în Egipt, chiar şi pentru scop turistic. Aceasta se poate obţine la aeroport sau la Ambasada Republicii Arabe Egipt în România.

Dacă ar trebui să facem un top al punctelor turistice de vizitat în Egipt, în mod cert Piramidele ocupă locul fruntaş. Aceste minunăţii au fost realizate cu scopul de a rezista în timp şi încă nu s-au găsit toate răspunsurile la întrebările legate de aceste măreţe construcţii. Printre cele mai importante se numără piramidele lui Kheops, Kefhren şi Mikerinos.

Capitala Egiptului, Cairo, este o metropolă care adăposteşte peste 20 milioane de suflete, un oraş gălăgios, cu trafic de nedescris, cu moschei şi zgârie-nori, un amestec de nou şi vechi, o capitală care are farmecul său şi prin urmare este un oraş turistic foarte căutat.

Al doilea oraş din Egipt ca şi mărime şi importanţă este Alexandria. Aici se afla cea mai renumită bibliotecă a Lumii Antice, Biblioteca din Alexandria. Chiar dacă biblioteca iniţială a fost distrusă şi s-au pierdut o mulţime de scrieri, varianta modernă a acesteia este mai mult decât o simplă bibliotecă şi merită vizitată. Alte obiective turistice în Alexandria sunt Catacombele Romane, locul unde s-a aflat celebrul Far, Coloana lui Pompei, Teatrul Roman, Muzeul Naţional, Muzeul Bijuteriilor Regale, dar şi o plimbare pe faleză.

În toată ţara se găsesc temple construite cu mii de ani în urmă, iar printre cele care se bucură de vizitele turiştilor se numără Templele de la Abu Simbel, Templele Karna şi Templul Luxor sau Oraşul celor 1000 de porţi. După ce aţi vizitat o parte dintre aceste temple, faceţi un popas în Valea Regilor unde au fost descoperite un număr considerabil de morminte aparţinând faraonilor egipteni. Printre acestea şi mormântul vestitului faraon Tutankamon.

Dar Egiptul nu înseamnă doar vestigii ale civilizaţiei egiptene antice, doar temple, muzee şi morminte ale faraonilor. Cei care doresc să îşi petreacă vacanţa la mare, profitând de plajă şi apă, pot să facă acest lucru în staţiunile turistice de la malul Mării Roşii sau Mediterane.

Serviciile sunt foarte bine puse la punct, iar dumneavoastră nu vă veţi da seama când a zburat timpul.

Puteţi să descoperiţi şi farmecul deşertului, fie prin lentila unui aparat de fotografiat, fie acceptând o plimbare cu cămila, ATV-ul sau Jeep-ul. Variante sunt, trebuie doar să doriţi să vă aventuraţi prin marea de nisip, însoţiţi bineînţeles de persoane cunoscătoare. Bucătăria egipteană este foarte variată, cu influenţe mediteraneene, europene, africane, dar păstrând şi din practicile de altădată. Egiptenii nu consumă carne de porc, iar pâinea are o importaţă deosebită, nelipsind de la nicio masă. Supele sunt servite primele, apoi următoarea mâncare poate fi carne de pui, miel sau peşte însoţită mereu de garnitură de orez, paste, legume sau salată.

Egiptul se află pe lista ţărilor care trebuie vizitate cel puţin o dată în viaţă, iar motivele sunt cele enumerate mai sus. Majoritatea companiilor aeriene au incluse pe lista lor zboruri regulate către Egipt, deci mijlocul de transport nu reprezintă o problemă.

Prețurile afișate pe această pagină sunt cele mai mici prețuri orientative. Găsite în ultimele 45 zile.