Hartă

Bilete avion Eindhoven

Se numește și „orașul luminii” datorită lui Gerard și Frederik Philips care au pus aici bazele celebrei mărci de corpuri de iluminat. Aici, poți participa la marșul de patru zile, organizat doar de dragul mișcării în aer liber. Hai la Eindhoven!

De făcut

Deși este atestat încă din jurul anului 1200, Eindhoven păstrează foarte puține repere arhitecturale istorice și este mai degrabă un oraș modern. Acest lucru a fost determinat de trecerea a numeroase războaie peste oraș, ultima distrugere masivă având loc în al Doilea Război mondial. Atunci, fabrica Philips, situată în zona centrală a orașului, a atras numeroase bombardamente.

Una dintre clădirile care au supraviețuit bombardamentelor și care a fost declarată monument național este fostul sediu al Băncii Rabobank, o frumoasă construcție din cărămidă roșie ornată cu detalii specifice. De asemenea, trei dintre cele mai importante catedrale ale orașului - Heilig Hartkerk, Catharinakerk și Sint Joris Kerk – construite înainte de anul 1900, au trecut cu bine peste cel de-al doilea război mondial.

Datorită Academiei de Design care funcționează în Eindhoven și care a dat și Olandei mulți arhitecți vestiți, orașul are numeroase clădiri și lucrări de artă modernă. Mergi să vezi turnurile Kennedy și Vesteda, două dintre cele mai înalte construcții de sticlă din oraș și din regiune. Un alt interesant punct de atracție local este reprezentat de către Monumentul Popicelor Zburătoare. 10 imense popice galbene și o minge pe jumătate îngropată în pământ fac deliciul turiștilor dar și al localnicilor.

Dacă îți plac muzeele, Eindhoven îți oferă două speciale: Muzeul Philips ce prezintă cronologic impactul produselor electrocasnice și corpurilor de iluminat asupra calității vieții oamenilor și Muzeul DAF, al celebrului producător de camioane, cu colecția sa specială de mașini.

Dacă ești și iubitor de natură și sport, orașul beneficiază din belșug de zone verzi, toate în apropierea centrului, dar și de numeroase baze sportive. Microbiștii sunt invitați și la stadionul celebrei formații PSV Eindhoven unde pot vedea imagini și trofee din arhiva clubului și își pot cumpăra articole pentru suporterii echipei.

Cum se poate ajunge acolo?

Cel mai simplu este cu avionul, Eindhoven fiind deservit de un aeroport internațional, al doilea ca mărime din Olanda după cel din Amsterdam. De la aeroport în oraș se poate ajunge foarte ușor cu autobuzul sau taxiul. Totodată, orașul este foarte bine conectat cu restul țării printr-o rețea de căi ferate de mare viteză, precum și prin autostrăzi.

Când e cel mai bine să-l vizitezi?

Probabil, cel mai bine este să îți programezi vizita la Eindhoven pe timpul verii dacă vrei să beneficiezi de o vreme ceva mai călduroasă. Chiar și vara, vremea poate fi imprevizibilă așa că nu uita să împachetezi haine de ploaie și vânt. Dacă vremea nu contează pentru tine, poți să îți alegi perioada de vizitare în funcție de evenimentele culturale care au loc în oraș, întrucât în fiecare lună se organizează câte un festival, carnaval sau diferite concerte.

Ce ar mai trebui să știi

Cea mai simplă și ieftină metodă de a vizita Eindhoven este, bineînțeles, bicicleta dar poți folosi și transportul în comun sau taxiurile, în funcție de bugetul de care dispui. Poți închiria și o mașină, însă trebuie să ții cont că parcările sunt puține și, în general, scumpe.

Aveți o destinație de zbor flexibilă? Căutați aeroporturi din apropiere pentru economii mai mari.

Aeroporturi aproape de Eindhoven

Întrebări frecvente

Există un aeroport în Eindhoven: Eindhoven.
TUI.nl, transavia, Laudamotion, SmartLynx, Wizz Air, Corendon Airlines, Pegasus Airlines și Ryanair au zboruri directe către Eindhoven.
Cea mai economică lună pentru a zbura către Eindhoven este aprilie.

Prețurile afișate pe această pagină sunt cele mai mici prețuri orientative. Găsite în ultimele 45 zile.