Hartă

Bilete avion Malaezia

O ţară a căror peisaje vă vor impresiona şi vă vor face să priviţi cu alţi ochi ceea ce natura poate să ofere, asta reprezintă Malaezia.

Aflată în celălalt colţ al lumii, Malaezia se află desigur printre destinaţiile favorite ale turiştilor de pretutindeni.

Numeroasele insule care fac parte din Malaezia oferă destinaţii perfecte pentru un sejur extraordinar din toate punctele de vedere.

Kuala Lumpur este capitala ţării, un oraş care merită să-i acordaţi măcar câteva ore din timpul dumneavoastră. Clădirile impresionante vă vor atrage privirile, numeroasele obiective turistice abia aşteaptă să fie descoperite, amestecul de civilizaţii şi culturi se resimte în special aici, în această modernă capitală. Puteţi vizita Muzeul de Artă Islamică, faimoasele turnuri gemene, diferite moschei şi temple sau grădinile care sunt foarte bine întreţinute.

Cea mai veche moschee din Malaezia se află în Malacca, un oraş - port comercial, cel mai mare de acest gen de aici.

Un alt oraş special care se poate vizita în această ţară este Georgetown. Arhitectura caselor cu totul deosebită face ca acest oraş să fie unul dintre cele mai frumoase.

La est de Georgetown puteţi să vizitati Taman Negara, parcul naţional care se află pe lista celor mai vechi păduri tropicale din lume. Aici se pot întâlni specii de animale care sunt pe cale de dispariţie, puteţi să vă plimbaţi pe trasee bine delimitate prin junglă, să admiraţi specii de plante şi arbori pe care îi oferă acest tip de pădure şi să vă lăsaţi încântaţi de muzica păsărilor.

În partea cealaltă de ţară, în insula Borneo – partea care aparţine Malaeziei, restul fiind teritoriul Indoneziei şi Bruneiului, puteţi să vă aventuraţi pe cel mai înalt munte de aici, Muntele Kinabalu, unde veţi întâlni o biodiversitate extraordinară. Dacă tot ajungeţi în această parte a Malaeziei, vizitaţi şi peşterile care se află aici, multe dintre ele fiind special amenajate pentru turişti pentru a vedea ce minunăţii poate crea natura.

În ceea ce priveşte insulele, cele mai cunoscute şi atrăgătoare pentru turişti sunt Pulau Tioman, arhipelagul Langkawi sau insulele Perhetians. Oricare dintre aceste destinaţii le-aţi alege, cu siguranţă veţi fi impresionaţi şi fascinaţi de peisajele pe care vi le oferă, de claritatea apei, de nisipul fin al plajelor, de multitudinea de variante oferite pentru a vă simţi cât mai bine pe aceste meleaguri şi pentru ca sejurul dumneavoastră să fie unul reuşit.

Malaezia se poate vizita pe întreg parcursul anului, însă dacă doriţi să faceţi şi plajă şi să vă bucuraţi de soare ar trebui să evitaţi lunile de iarnă. Chiar dacă veţi prinde şi câte o ploaie, vă veţi da seama că aceasta este scurtă şi trecătoare, norii făcând repede loc razelor soarelui.

Varietatea gastronomică din Malaezia se datorează amestecului şi influenţelor populaţiilor, fiecare punându-şi amprenta asupra bucătăriei malaeziene.

Veţi constata că orezul este nelipsit de la masă, condimentele precum feniculul, chimenul, coriandrul, anasonul, scorţişoara sau nucşoara sunt intens folosite, adăugând arome delicioase mâncării.

Pentru a vizita Malaezia este indicat să nu folosiţi un paşaport temporar, ci unul normal. Perioada în care puteţi să staţi în această ţară în scop turistic fără a avea nevoie de viză este de 90 de zile.

Prețurile afișate pe această pagină sunt cele mai mici prețuri orientative. Găsite în ultimele 45 zile.