Hartă

Zboruri ieftine de la Istanbul la Dalaman

Informații zbor de la Istanbul la Dalaman

Cel mai economic preț dus-întors luna trecută

162 lei

Companii aeriene cu zboruri directe

3

Zboruri pe săptămână

43

Durată medie zbor, distanță totală 470 kilometri

1h 15min

Cea mai populară companie aeriană luna trecută

Himalaya Airlines

Dalaman

1 aeroport

Istanbul – Dalaman

Toate informațiile sunt corecte la data de 21 august 2016

 

Cele două aeroporturi din Istanbul sunt Aeroportul Istanbul Atatürk și Aeroportul Internațional Sabiha Gökçen. Primul aeroport se află pe partea europeană a orașului și este cel mai mare aeroport din Turcia ca număr de pasageri. Este hub-ul principal al companiei Turkish Airlines și oferă zboruri spre numeroase destinații din întreaga lume. Aeroportul Sabiha Gökçen este situat pe partea asiatică a Istanbulului și este hub-ul principal al companiei Pegasus Airlines. De aici zboară avioane spre Europa, Africa și Asia.

Pe ruta Istanbul – Dalaman există zboruri directe în fiecare zi a săptămânii. De la Aeroportul Istanbul Atatürk decolează avioanele companiilor Turkish Airlines și AtlasGlobal, iar de la Aeroportul Sabiha Gökçen decolează avioane ale companiilor Pegasus, Borajet, Turkish Airlines și Hahn Air Systems. Toate zborurile au ca destinație Aeroportul Dalaman.

Pentru a călători de la Istanbul la Dalaman vei avea nevoie, pe lângă biletul de avion, de un act de identitate. Check-in-ul poate fi efectuat online; cu toate acestea, e indicat să ajungi la aeroport cu o oră și jumătate înainte de zbor. Ambele aeroporturi pun la dispoziția pasagerilor cafenele, restaurante și magazine de tip duty-free.

Aeroportul Dalaman se află la o distanță de 6 kilometri de oraș. De la aeroport poți lua taxiul, autobuzul sau poți închiria o mașină pentru a ajunge la destinație. Serviciul de taximetrie este disponibil 24 de ore și se află la ieșirea din terminal. Autobuzurile Havaș se află la ieșirea din aeroport, la terminalul zborurilor domestice. Autobuzurile pornesc înspre Dalaman, Marmaris și Fethiye. Dacă vrei să-ți faci propriul program, poți închiria o mașină de la aeroport. În zona de sosiri se află birourile companiilor de închirieri auto Avis, Europcar și Garenta.

Între cele două orașe nu există diferență de fus orar, iar temperaturile sunt asemănătoare pe toată perioada anului.

Dalaman este o destinație mult mai accesibilă decât Istanbul. Vei observa că prețurile sunt mai mici și mult mai convenabile. Mai jos vei găsi câteva informații despre costuri în Dalaman care te pot ajuta în călătoria pe care urmează să o ai.

Moneda națională a Turciei este lira turcească. Dacă vrei să servești masa la un restaurant, du-te unde mănâncă localniciii. Vei descoperi mâncare foarte bună, la prețuri de până la 20 de lire turcești. Dacă ai închiriat o mașină de la aeroport, vei avea nevoie de o stație de benzinărie pentru a alimenta. Prețul unui litru de combustibil este de 7 lire turcești. În cazul barurilor și cafenelelor, prețurile sunt 7,5 lire pentru o cafea, 11 lire pentru o bere și aproximativ 4 lire pentru un suc. Începând cu mai și până la începutul lui octombrie, orașul este foarte aglomerat și prețurile mai ridicate atât la restaurante și magazine, cât și la hoteluri. În afara sezonului, temperaturile rămân ridicate, iar prețurile scad, făcând vacanța mai confortabilă.

Prețurile afișate pe această pagină sunt cele mai mici prețuri orientative. Găsite în ultimele 45 zile.