Hartă

Bilete de avion Geneva

Geneva este unul dintre cele mai elegante orașe europene. Fiind relativ mic ca și suprafață, este ideal de vizitat pe jos. Foarte frumos și datorită așezării lui, Geneva atrage turiști din întreaga Europa.

În inima orașului se află lacul cu același nume, care găzduiește atracția principală a orașului: Jet d'Eau, o fântână care pompează un jet de apă la o înălțime de peste 100 de metri. Pe unul din malurile lacului se găsește un imens ceas din flori, o adevărată capodoperă a artei florale, ce simbolizează totodată și puterea pe care o deține orașul și țara în industria ceasornicelor. Geneva este unul dintre cele mai cunoscute centre de producție de ceasornicărie din lume, mărci de renume mondial provin de aici. Bineînțeles, există și un muzeu al ceasornicelor, cu o colecție impresionantă.

Geneva este un oraș pentru toată familia, pentru că emană pace și libertate. Fiind și Sediul Națiunilor Unite, este un simbol al umanității în toată lumea.

Orașul vechi are un farmec aparte, datorită arhitecturii străzilor și a clădirilor. O plimbare cu telecabina te urcă până pe munții care domină orașul dinspre est. Cel mai înalt punct al orașului găzduiește Catedrala Sf. Pierre, care oferă o panoramă minunată asupra orașului. În subsolul catedralei se poate vizita Muzeul de Arheologie.

Romanticii se pot delecta printr-o plimbare pe insula Rousseau, foarte populară pentru aerul liniștit și relaxat pe care îl emană. Tot aici se află și o rezervație de păsări.

Eleganța și farmecul orașului sunt date și de bistrourile cochete în care se pot servi mâncăruri tradiționale. Gastronomia este puternic influențată de tradiția franceză, iar ingredientul de bază este, evident, peștele. În centrul orașului sunt multe magazine de ciocolată, aceasta fiind renumită în toată lumea datorită ingredientelor naturale din care e făcută.

O altă expoziție răsunătoare este Salonul Auto Internațional de la Geneva, care are loc anual în luna martie. Este unul dintre cele mai importante saloane auto din întreaga lume.

Deși nu este neapărat un oraș al vieții de noapte, Geneva este un oraș pitoresc, cu multă căldură, ideal de vizitat în familie. Nu vă rămâne decât să vă rezervați biletul de avion către una dintre cele mai elegante destinații din Europa!

Aveți o destinație de zbor flexibilă? Căutați aeroporturi din apropiere pentru economii mai mari.

Aeroporturi aproape de Geneva

Prețurile afișate pe această pagină sunt cele mai mici prețuri orientative. Găsite în ultimele 45 zile.