Hartă

Bilete de avion Elvetia

Elveția, una dintre cele mai bogate țări din lume, este o țară a munților și a lacurilor, cu peisaje pitorești ce-ți taie răsuflarea. Este una din destinațiile de top pentru iubitorii sporturilor de iarnă și nu numai. Elveția este deschisă turismului în orice sezon.

Este o țară a diversității, datorită influențelor italiene, franceze și germane.

Capitala țării, Berna, este oraș patrimoniu Unesco. Centrul istoric se întinde pe o suprafață de 6 kilometri, iar atmosfera medievală este dată de arcadele și fântânile ce se găsesc de-a lungul lui. Simbolul orașului îl reprezintă Turnul Ceasului. Acesta poate fi vizitat și din vârful lui se poate admira o priveliște uluitoare.

Zürich se înscrie în rândul orașelor elvețiene de neratat. Este un oraș plin de lăcașuri de cult. Biserica Sfântul Petru este un punct de referință deoarece găzduiește cel mai mare orologiu din lume, cu un diametru de 9 metri. În același timp, Zürich atrage iubitorii de shopping, care rămân copleșiți de străzile pline de magazine luxoase și iubitorii de ciocolată, deoarece acesta e locul în care specialitățile gastronomice unice sunt la ele acasă. 

Lausanne este vestit atât pentru podgoriile și vinul produs aici, cât și pentru Muzeul Olimpic, orașul fiind și sediul Comitetului Olimpic Internațional. O stațiune dedicată iubitorilor sporturilor de iarnă este Zermatt, în inima Alpilor, la poalele muntelui Matterhorn. Este un loc unic în Europa pentru faptul că în această stațiune accesul mașinilor este strict interzis. Pe malul lacului Davos, stațiunea cu același nume este cea mai mare stațiune montană din Elveția. Este o stațiune de top, plină de magazine luxoase, dar are și pârtii ideale pentru schiorii începători.

Interlaken, orașul aflat între lacurile Thun și Brienz, renumit pentru cea mai înaltă cale ferată din Europa, oferă peisaje unice, pline de cascade și castele. Cel mai cunoscut edificiu este castelul Thun.

Perla Rivierei Elvețiene, cum mai este denumit orașul Montreaux, a fost și este în continuare un loc de inspirație pentru artiști, un oraș armonios aranjat în trepte care coboară spre lacul Geneva. Castelul Chillon, simbol național, este format din 100 de clădiri interconectate și este unul din cele mai impresionante castele medievale din lume. Iubitorii de muzică n-ar trebui să rateze Montreaux, pentru că orașul găzduiește cel mai important festival de Jazz din Europa.

În Lucerna se află cel mai vechi pod din Europa, podul Capelei care traversează râul Reuss. Tot aici se află și un monument cioplit în stâncă, adus ca omagiu soldaților elvețieni, Monumentul Leului.

În apropierea graniței cu Italia, aerul se schimbă într-o nuanță mediteraneană, una dintre atracțiile în acest sens fiind Lugano. Oraș lombard, Lugano se mândrește cu Catedrala Romanică a Sfântului Laurențiu sau Biserica Sfânta Maria a Îngerilor, cu celebra frescă a Patimilor lui Cristos.

Deși este o destinație mai scumpă decât multe altele din Europa, Elveția merită vizitată pentru frumusețile naturii îmbinate într-o manieră elegantă cu diversitatea lingvistică și culturală.

Prețurile afișate pe această pagină sunt cele mai mici prețuri orientative. Găsite în ultimele 45 zile.