Hartă

Bilete avion Birmingham

Birmingham este al doilea oraş ca mărime din Marea Britanie după Londra. Este un oraş cultural şi plin de diversitate. Fiind atât de mare, există numeroase obiective turistice pe care le puteţi vizita şi numeroase modalitaţi de petrecere a timpului.

Piaţa Victoria poate fi punctul de plecare pentru a descoperi ce are oraşul de oferit. Piaţa este pietonală şi este considerată a fi centrul oraşului. Aici puteţi admira clădirea Primăriei şi cea a Consiliului, numeroase statui, o fântână arteziană, dar şi Sala de Concerte.

De aici puteţi porni către catedrala Sf. Philip, o catedrală în stil baroc, sau catedrala Sf. Chad, o catedrală catolică având o arhitectură deosebită. Apoi, dacă doriţi să vizitaţi un alt locaş de cult, Moscheea Centrală este locul ideal. Este printre cele mai vechi care s-au construit în Marea Britanie şi oferă loc de rugăciune pentru aproximativ 4000 de oameni.

În campusul Universităţii din Birmingham se află Institutul de Arte Frumoase care are şi un muzeu. Aici puteţi vedea colecţii de artă impresionante, opere ale pictorilor Van Gogh, Rembrandt şi Picasso, dar şi colecţii de monede. Tot la capitolul artă, Birmingham are de oferit Galeria Ikon. Aici au loc expoziţii pe tot parcursul anului având ca „personaje principale” picturi, sculpturi sau fotografii.

Un alt muzeu deosebit pe care puteţi să îl vizitaţi este Muzeul Bijuteriilor. Este o atracţie inedită şi foarte apreciată, în special de doamne şi domnişoare. Pentru iubitorii de animale şi natură, oraşul Birmingham pune la dispoziţie Centrul Natural, dar şi Grădină Botanică, ambele fiind locuri de relaxare şi bună dispoziţie.

Dacă v-aţi întrebat vreodată cum arată planetele sau stelele de aproape, o vizită la Planetariumul Thinktank este de neratat. Tot aici puteţi explora adâncurile oceanelor sau să aruncaţi o privire mai în detaliu asupra corpului uman. Toate acestea sunt posibile datorită tehnologiei folosite în acest planetarium, primul planeterium digital construit în Marea Britanie. În Birmingham puteţi să vizitaţi şi acvariul, unde vă vor încânta vieţuitoarele extraordinare şi exotice care se găsesc aici.

O vizită „dulce” va fi cea la Fabrica de Ciocolată Cadbury, unde veţi avea parte de un tur al fabricii, veţi afla istoria acesteia şi puteţi să vă cumpăraţi bunătăţi de ciocolată. Acest loc atrage numeroşi turişti, cei mai impresionaţi fiind copiii, însă şi adulţii se bucură în aceaşi măsură. Dacă sunteţi adepţii cumpărăturilor, Birmingham este locul potrivit. Mall-uri impresionante vă stau la dispoziţie, cu magazine şi brand-uri dintre cele mai renumite, iar perioada în care acestea îmbracă haine de sărbătoare le transformă în adevărate atracţii turistice.

Oraşul nu duce lipsă nici de viaţă de noapte. Aceasta este scoasă în evidenţă de numeroasele baruri, cluburi şi pub-uri în care tinerii vin să se distreze. Locaţiile pentru a servi masa sunt dintre cele mai variate, mâncarea indiană, chinezească sau cea cu specific arăbesc sunt dintre cele mai căutate şi apreciate, însă şi tradiţionalul fish and chips îşi are locul de cinste. În Birmingham ajungeţi foarte uşor şi comod cu avionul, iar din aeroport aveţi la dispoziţie trenuri, autobuze sau taxiuri pentru a ajunge unde doriţi.

Aveți o destinație de zbor flexibilă? Căutați aeroporturi din apropiere pentru economii mai mari.

Aeroporturi aproape de Birmingham

Întrebări frecvente

Există un aeroport în Birmingham: Birmingham.
Delta, KLM Cityhopper, Singapore Airlines, KLM, Kenya Airways, Air Mauritius, GOL Linhas Aéreas și BHAir au zboruri directe către Birmingham.
Cea mai economică lună pentru a zbura către Birmingham este aprilie.

Prețurile afișate pe această pagină sunt cele mai mici prețuri orientative. Găsite în ultimele 45 zile.