Hartă

Zboruri ieftine de la Londra la Praga

Informații zbor de la Londra la Praga

Cel mai economic preț dus-întors luna trecută

122 lei

Companii aeriene cu zboruri directe

10

Zboruri pe săptămână

97

Durată medie zbor, distanță totală 1015 kilometri

1h 40min

Cea mai populară companie aeriană luna trecută

British Airways

Praga

1 aeroport

Londra – Praga

Toate informațiile sunt corecte la data de 21 martie 2016

 

Dintre cele cinci aeroporturi pe care le deține Londra, patru oferă zboruri regulate spre Praga. Zborurile sunt directe și sunt disponibile în fiecare zi a săptămânii.

De la Aeroportul Luton decolează avioanele companiei aeriene Wizz Air. De la Aeroportul Stansted operează avioanele companiilor Ryanair și Easyjet, iar de la Aeroportul Heathrow operează avioanele companiei British Airways. EasyJet, Smart Wings și Czech Airlines oferă zboruri spre Praga de la Aeroportul Gatwick.

Cu toate că check-in-ul poate fi efectuat online, este indicat să ajungi la aeroport cu o oră și jumătate înainte de zbor. Pe lângă biletul de avion ai nevoie de un act de identitate sau pașaport valid.

Toate zborurile care decolează de la aeroporturile londoneze au ca destinație Aeroportul Václav Havel Praga. Este situat la o distanță de 20 de kilometri de centrul orașului și este cel mai important aeroport care deservește capitala Cehiei. De la aeroport poți lua metroul sau autobuzul pentru a ajunge în Praga. Stațiile de autobuz se află la Terminalele 1 și 2, la ieșirea din zona de sosiri. Biletele pot fi cumpărate din incinta aeroportului sau de la șoferul autobuzului. Dacă vrei să închiriezi o mașină, ai un număr mare de companii din care poți alege. La aeroport operează atât cele mai cunoscute companii de închirieri auto cât și unele locale cu prețuri mai mici.

Diferența de fus orar dintre cele două capitale este de o oră, astfel, ora locală din Londra este cu o oră în urma celei din Praga. Vremea și temperaturile în cele două orașe sunt asemănătoare în această perioadă a anului.

Praga este o destinație mult mai accesibilă decât Londra. Mai jos vei găsi câteva informații legate de costuri și tarife. Acestea te vor ajuta în călătoria pe care urmează s-o ai.

Moneda națională a Cehiei este coroana cehă. Deși în unele locuri poți plăti în Euro, este mai ieftin să plătești cu moneda națională. Dacă dorești să servești masa la un restaurant accesibil vei plăti în jur de 120 de coroane. Pentru o masă în doi la un restaurant din centrul orașului vei plăti aproximativ 600 de coroane. Prețul unei călătorii cu un mijloc de transport în comun este de 24 de coroane. Dacă optezi pentru taxi, e bine de știut că prețul de pornire este de 40 de coroane, iar tariful pe kilometru este 25 de coroane. În cazul în care ai închiriat o mașină de la aeroport, vei avea nevoie de o benzinărie pentru a alimenta. În Praga prețul unui litru de benzină este 30,95 coroane. Dacă vrei să îți schimbi garderoba, vei constata că prețurile la haine și încălțăminte sunt cu aproximativ 20% mai mici decât în Londra.

Prețurile afișate pe această pagină sunt cele mai mici prețuri orientative. Găsite în ultimele 45 zile.