Hartă

Bilete de avion easyJet

EasyJet este o companie de zbor britanică, orientată către pasager şi care a revoluţionat conceptul de zbor. În anul 1995 s-au pus bazele companiei, care la început opera zboruri doar pe teritoriul Marii Britanii, urmând ca în decurs de un an să intre pe piaţa europeană cu zboruri către Amsterdam, Barcelona şi Nisa. Astfel îşi începe activatea una dintre cele mai mari companii de low cost din Marea Britanie. În anul 2002 EasyJet a încorporat compania aeriană low-cost Go, care a ajutat la dezvoltarea EasyJet-ului. Astăzi, compania se mândreşte cu peste 200 de aeronave, 600 de rute, fiind prezentă în 130 de aeroporturi şi în 30 de ţări. Baza şi birourile se află la aeroportul Luton.

*Toate informaţiile sunt valabile la data de 20 mai 2014 şi se pot modifica.

De ce să alegeţi EasyJet

Check-in

EasyJet pune la dispoziţia pasagerilor săi modalitatea de check-in online, care este mult mai rapidă şi comodă. Majoritatea aeroporturilor unde operează compania dispun de birouri Bag Drop, unde doar arătând tichetul de îmbarcare puteţi să vă predaţi bagajul. Acest lucru se poate face cu până la 30-40 de minute înaintea zborului. Unele aeroporturi fac excepţie şi timpul este de 60 de minute înainte de zbor. O altă variantă de check-in este o aplicaţie pe telefon. Însă nu orice telefon permite această aplicaţie, doar Iphone-ul şi cele care folosesc sistemul Android. Această metodă este folosită în peste 80 de aeroporturi, iar dacă nu ştiţi care sunt acestea, este recomandat să verificaţi informaţia pe site-ul companiei, la secţiunea mobil. Cei care doresc pot să folosească metoda clasică de check-in la unul dintre birourile din aeroport.

Bagaje

EasyJet permite pasagerilor doar un singur bagaj de mână, care poate fi luat la bordul aeronavei. Acesta trebuie să se încadreze în dimensiunile 50 x 40 x 20cm, inclusiv cu mânere şi rotiţe. Trebuie respectate nişte reguli cu privire la ce se poate transporta în bagajul de mână. Prin urmare toate lichidele trebuie să fie în recipiente care să nu depăşească 100 ml şi trebuie puse într-o punga transparentă, resigilabilă, de dimensiuni 20x20cm. Punga de plastic trebuie prezentată separat la serviciul de securitate. Aveţi dreptul la 3 bagaje de cală, pentru fiecare fiind necesară plata unei taxe. Bagajul de cală nu poate depăşi 20 kg. Puteţi să adăugaţi kilograme în plus la bagajul de cală contra cost, dar la final bagajul nu poate depăşi greutatea de 32 kg. Acest upgrade la bagajul de cală se poate face în timpul rezervării sau chiar şi mai târziu, accesând Manage booking-Gestionare rezervări.

Locuri

Locurile pot fi selectate prin serviciul valabil My EasyJet sau folosind opţiunea Check-in . În timpul procesului de rezervare veţi putea plăti pentru locul în avion. De asemenea, puteţi să faceţi o rezervare fără loc şi prin urmare nu trebuie să plătiţi. În acest caz vi se va aloca un loc în momentul check-in-ului, fie online, fie la biroul de check-in din aeroport. Nu puteţi beneficia de acest serviciu dacă faceţi check-in-ul folosind aplicaţia de pe telefonul dumneavoastră. EasyJet vă pune la dispoziţie şi opţiunea Extra legroom-12 euro, pentru cei care doresc mai mult spaţiu la picioare şi Upfront -8 euro, pentru cei care doresc să stea pe locurile din faţă din aeronavă.

Taxe

Pe langă costul biletului de avion, EasyJet aplică taxe administrative. O altă taxă trebuie plătită dacă achitaţi preţul zborului cu unul dintre carduri: Visa Credit Card, Mastercard, Diners Club, American Express, Carte Bleue. Dacă doriţi să modificaţi ceva la rezervarea făcută, inclusiv numele pasagerului, nu se va mai percepe nicio taxă. Există de asemenea taxe impuse pentru anumite opţiuni la bordul aeronavei, cum ar fi Extra legroom.

easyJet

5,0/5
Pe baza a 87693 recenzii

Clasificăm operatorii pe baza feedbackului de la utilizatori privind: fiabilitatea prețurilor, taxele, serviciul de asistență pentru clienți și ușurința de utilizare a site-ului operatorului.

Aflați mai multe

De ce să alegeţi EasyJet

Prețurile afișate pe această pagină sunt cele mai mici prețuri orientative. Găsite în ultimele 45 zile.