Hartă

Bilete de avion Cehia

Cehia este o comoară din punct de vedere istoric, datorită castelelor și orașelor sale medievale. Influențele renascentiste s-au simțit puternic în regatul ceh. Astfel, arhitectura clădirilor emană un aer mistic în care timpul parcă s-a oprit în loc. Deși spiritul țării este adânc înrădăcinat în trecut, Republica Cehă este o țară modernă, care oferă nenumărate oportunități vizitatorilor săi.

Praga sau orașul celor 100 de turnuri, este cel mai vizitat oraș al Republicii Cehe. Capitala este una din cele mai bine conservate orașe din Europa. În același timp, se poate spune că este și cel mai frumos oraș Art Nouveau al continentului. Pe râul Vltava care străbate orașul se organizează croaziere care pun Praga într-o lumină aparte. Castelul din Praga este simbolul întregii țări și, în același timp, cel mai mare castel medieval din lume. Este o uriașă fortăreață care îmbină stiluri arhitecturale diferite și oferă o priveliște minunată asupra orașului. La poalele castelului se află mărețul pod Carol, a cărui particularitate stă în statuile baroce care îl împodobesc. Ceasul astronomic reprezintă un alt punct de atracție pentru turiști datorită spectacolului pe care îl oferă oră de oră. Acesta se află pe unul din zidurile primăriei, iar legenda spune că creatorul ceasului a fost orbit după finalizarea lucrării, pentru a nu putea reproduce capodopera în alt loc.

Telč reprezintă un exemplu viu de armonie între arhitectură și natură. Orașul este supranumit Veneția Cehiei, iar centrul vechi al orașului este patrimoniu UNESCO.

Pentru relaxare, Karlovy Vary poate fi soluția ideală. Este o stațiune foarte frumoasă cu ape termale. Clădirile gotice și baroce dau un aer medieval locului, iar munții și râul de-a lungul căruia se întinde orașul îi dau un farmec deosebit.

Fortărețele și castelele aristocrate presărate în întreaga țară lasă impresia unui uriaș muzeu în aer liber. Totodată, Cehia este și o țară a frumuseților naturale. Aici se găsesc atât rezervații naturale, cât și peșteri și o multitudine de lacuri. Parcul Național Sumava, în apropierea graniței cu Germania, adăpostește lacuri glaciare și cea mai întinsă pădure din Europa Centrală.

În funcție de prefeințe și perioada în care vizitați țara, Cehia oferă posibilitatea de a practica schi și snowboard într-una din stațiunile destinate acestor sporturi, alpinism, pescuit sau canoe. Există o mulțime de motive pentru care Cehia este o destinație turistică ideală, iar acestea sunt doar câteva dintre ele. Așa că nu-ți rămâne decât să-ți rezervi biletul de avion spre Cehia, o țară frumoasă în care poți înțelege trecutul și poți experimenta cu ușurință prezentul.

Prețurile afișate pe această pagină sunt cele mai mici prețuri orientative. Găsite în ultimele 45 zile.