Hartă

Zboruri ieftine de la Londra la Madrid

Informații zbor de la Londra la Madrid

Cel mai economic preț dus-întors luna trecută

140 lei

Companii aeriene cu zboruri directe

8

Zboruri pe săptămână

200

Durată medie zbor, distanță totală 1265 kilometri

2h 15min

Cea mai populară companie aeriană luna trecută

Iberia

Madrid

1 aeroport

Londra – Madrid

Toate informațiile sunt corecte la data de 21 martie 2016

 

Cele cinci aeroporturi londoneze oferă o multitudine de zboruri spre toate destinațiile lumii. Zboruri directe pe ruta Londra – Madrid există în fiecare zi a săptămânii.

De la Aeroportul Luton operează compania Easyjet. La Aeroportul Stansted există zboruri spre Madrid oferite de compania aeriană Ryanair. Avioanele companiei British Airways decolează spre capitala Spaniei de la aeroporturile London City și Heathrow. De la Aeroportul Gatwick poți alege dintre companiile Easyjet, Iberia, Norwegian Air International, Iberia Express sau Air Europa pentru a ajunge la Madrid.

Deși check-in-ul poate fi efectuat online, e recomandat să ajungi la aeroport cu o oră și jumătate înainte de zbor. În acest timp te poți folosi de serviciile din aeroporturi: cafenele, internet, magazine sau lounge.

Toate zborurile de la Londra au ca destinație Aeroportul Internațional Madrid-Barajas. Din anul 2014 aeroportul și-a schimbat denumirea în Aeroportul Internațional Adolfo Suárez Madrid-Barajas. Este unul dintre aeroporturile de top din întreaga lume.

După aterizare vei avea nevoie de un mijloc de transport în comun deoarece capitala Spaniei se află la o distanță de 18 kilometri de aeroport. Nimic mai simplu pentru că aeroportul este bine conectat la rețeaua de drumuri și servicii de transport în comun.

Compania feroviară Renfe conectează aeroportul cu Madridul prin serviciul de călătorie cu trenul. Stația se află la Terminalul 4, iar linia care te va duce până în capitală este C1. Prețul unei călătorii este de 2,60 Euro. O altă opțiune ar fi cu ajutorul autobuzului. Stații se află la toate cele patru terminale ale aeroportului, iar liniile care merg în Madrid sunt 101, 200, Expres-203 și N27 Expres. La aeroport se află și două stații de metrou. Linia 8 te va duce până la Nuevos Ministerios iar prețul unui bilet este de 5 Euro. Dacă vrei să alegi taxiul, vei plăti în jur de 30 de Euro până în centrul capitalei. Iar dacă vrei să-ți faci propriul program fără a mai depinde de mijloacele de transport în comun, poți închiria o mașină. Cele mai importante companii de închirieri auto au birouri în incinta aeroportului, la Terminalele 1 și 4: Budget, Hertz, Europcar sau Enterprise.

Diferența de fus orar dintre cele două capitale este de o oră, astfel ora locală din Londra este cu o oră în urma celei din Madrid. Temperaturile din cele două locații sunt asemănătoare, poate cu 2-3 grade mai mult în Madrid.

Deși ambele metropole sunt capitale, Londra se bucură de un standard de viață ridicat și, astfel de prețuri și costuri mai mari decât în Madrid. Mai jos vei găsi câteva informații utile care te vor ajuta în călătoria pe care urmează să o ai.

Dacă vrei să servești masa la un restaurant accesibil, vei plăti în jur de 10 Euro. Prețul unei călătorii cu un mijloc de transport în comun este de 1,50 Euro. Dacă ai închiriat o mașină de la aeroport vei avea nevoie de o benzinărie pentru alimentare. Prețul unui litru de benzină în Madrid este de 1,18 Euro. În cazul taxiurilor, prețul de pornire este de 2,70 Euro și tariful pe kilometru este de 1,05 Euro.

Prețurile afișate pe această pagină sunt cele mai mici prețuri orientative. Găsite în ultimele 45 zile.