Hartă

Bilete avion Malta

Plaje cu nisip, plaje cu pietriș și golfuri cu stânci accidentate. Atracții turistice încărcate de istorie și cultură. Distracție non-stop. Locul unde găsești cu siguranță ceva pe gustul tău, indiferent care este acesta. Să facem o vizită în Malta!

De făcut

Fiind o insulă în Marea Mediterană, Malta este în mod clar o destinație „la mare” dar oferă și multe alte lucruri interesante.

Patrimoniul cultural și istoric strâns de Malta în cei 700 de ani de istorie, este mult mai mare decât te-ai putea aștepta de la o insulă de doar 316 kilometri pătrați. Explicația este că, Malta a avut o importanță strategică de-a lungul timpului, fiind localizată ideal ca bază navală.

Cele mai multe atracții istorice datează din perioada în care Cavalerii Maltezi stăpâneau insula, perioadă foarte prosperă reflectată în numărul mare de construcții. Clădiri istorice pot fi găsite în special în capitala țării, Valletta și în orașul medieval Mdina. Printre ele îți sugerăm să vizitezi Orașul Vechi și Catedrala Sf. Paul din Mdina, Catedrala Sf. Ion și incredibila expoziție de armuri din Valletta. Ar fi interesant, de asemenea, să ajungi într-o zi și la ceremonia salvelor de tun, desfășurată în zona înaltă din estul Vallettei, unde se păstrează cu rigurozitate această tradiție unicat în lume.

Cu 300 de zile însorite pe an și situată într-o zonă a Mediteranei cu apă clară și albastră, Malta își cheamă turiștii la plajă. Poți alege plaje mai aglomerate (dar și mai dotate) precum Golden Bay sau The Blue Lagoon dar poți încerca și o evadare din calea maselor doritoare de bronz rapid, la St. Peter's Pool sau Ghakin Tuffieha (supranumită și Riviera). Nu în ultimul rând, închiriază o mașină, îndreaptă-te către orice direcție, și sigur vei găsi o plajă sălbatică, pustie și interesantă.

Malta este foarte cunoscută și pentru distracțiile de noapte, cluburi, baruri și restaurante care te așteaptă cu muzică bună, dans și cocteiluri euforizante. Aici sunt prezenți în fiecare vară unii dintre cei mai buni DJ ai momentului și clubbingul este o modă care nu pare să dispară prea curând. Pentru așa ceva, mergi în Paceville, aproape de St. Juliens. Nici spectacolele culturale mai liniștite nu lipsesc din peisaj, pe insulă poți găsi aproape în orice moment concerte de muzică clasică (în special în biserici), festivaluri de artă, cum ar fi Festivalul Baroc Valletta, Festivalul de Operă și Festivalul Internațional de Jazz (care are loc în iulie).

Cum se poate ajunge acolo?

Pe lângă vasele de croazieră, singura modalitate de a ajunge în Malta este avionul. Singurul aeroport internațional al insulei este conectat de principalele orașe printr-o rețea de drumuri care traversează insula principală a țării. Poți folosi transportul în comun sau o mașină închiriată. La celelalte insule mai mici, poți ajunge folosind transportul pe apă.

Ce ar mai trebui să știi

Moneda oficială a țării este Euro. Cele mai cunoscute simboluri ale țării sunt Crucea Malteză (simbol al curajului) și câinele maltez (una dintre cele mai vechi rase de câini din lume). La fel de faimos este și filmul Șoimul Maltez produs în 1941 de John Houston.

Prețurile afișate pe această pagină sunt cele mai mici prețuri orientative. Găsite în ultimele 45 zile.