Hartă

Bilete avion Australia

Zboruri spre Australia

Are aproximativ populația României dar o suprafață de 31 de ori mai mare. Aici găsești simpaticul ursuleț koala și canguri. Australia, desigur!

 

De făcut

Un prim punct de interes ar fi Sidney, o combinație interesantă între un oraș modern și agitat cu o destinație de plajă. Aici se află vestita clădire a operei cu formele ei din altă lume, multe blocuri de birouri de tip zgârie-nori și impresionantul pod Harbour Bridge. Toate acestea sunt completate într-un mod ciudat de oameni bronzați, în ținută de plajă, surferi și oameni îmbrăcați după ultimele trenduri.

Încearcă o vizită în port, la Grădina Botanică, pe plajele locale Coogee sau Bondi, în piața de pește dar și în districtul pietonal Darling Harbour unde vei găsi cel mai mare IMAX din lume, Acvariul din Sidney și mega centrul de cumpărături Harbourside Shopping Centre.

 

Dacă natură și peisaje magnifice sunt ceea ce cauți, ai venit în locul potrivit. Poți admira coasta oceanului de pe cei 243 de kilometri ai Great Ocean Road (probabil ar trebui însă să închiriezi o mașină pentru asta), odihnindu-te pe câte plaje vrei.

 

Apoi, poți încerca Parcul Național Grampians, un loc cu munți stâncoși și artă indigenă străveche sau o vizită la vestita stâncă Uluru. Mai există și Parcul Național Kakadu, zonă sacră a indigenilor care ascunde câteva mii de picturi rupestre precum și specii unice de animale și plante.

 

Cea mai mare pădure tropicală din Australia, Daintree Reinforest, te va uimi și ea cu prezența a 30% dintre speciile de reptile, marsupiale și broaște din Australia, 20% dintre speciile de păsări dar și 65% dintre speciile de fluturi și lilieci. Aici te poți încumeta la o excursie cu barca în căutarea crocodililor!

 

Pentru și mai multă aventură, Australia oferă o varietate incredibilă de excursii subacvatice, cea mai cunoscută destinație fiind Marea Barieră de Corali, datorită faunei marine deosebite.

Dacă e prea mult pentru tine, atunci recomandăm Fraser Island, cea mai mare insulă de nisip din lume. Aici poți face mici scufundări la diverse epave dar poți și să lenevești liniștit pe malul mării sau al micilor lacuri cu apă dulce.

 

Cum se poate ajunge acolo?

Australia are peste o sută de aeroporturi dar cele mai importante se află în orașele mari ale țării: Sidney, Melbourne, Brisbane și Perth. Aeroportul din Sidney (Kingsford Smith) este legat de oraș prin trenuri, autobuze, microbuze și o pistă de biciclete. Pentru cei care doresc să viziteze mai multe locuri în aceeași călătorie, există și opțiunea de închiriere a unei mașini deși, datorită distanțelor mari este de preferat să folosești avionul.

 

Ce ar mai trebui să știi

Australia este împărțită în 8 teritorii și are ca monedă națională Dolarul Australian (AUD). Punctele de interes ale Australiei sunt situate în general pe coaste, unde de altfel se află și 80% din populație.

 

Temperatura este ridicată pe tot parcursul anului, 18% din Australia fiind deșertică.

 

Când faceți excursii în sălbăticie, atenție la numărul impresionant de insecte și reptile veninoase!

Prețurile afișate pe această pagină sunt cele mai mici prețuri orientative. Găsite în ultimele 45 zile.