Hartă

Bilete avion Cambodgia

Mulțumită uimitoarelor temple de la Angkor, Cambodgia este o destinație din ce în ce mai căutată în rândul turiștilor din toată lumea. Și totuși, Cambodgia are mult mai multe de oferit. De la plaje cu nisip alb sau dealuri împădurite și până la dinamicul Phnom Penh, Cambodgia, deși o țară mică, abundă în varietate și posibilități.

Tonle Sap, cel mai mare lac cu apă dulce din sud-estul Asiei, domină centrul țării. În partea de est se află râul Mekong și munții Rattanakiri și Mondulkiri, unde se află ultima junglă din țară. În partea opusă se află munții Cardamom, la bazele cărora se află marea.

Majoritatea orașelor au un farmec medieval, iar arhitectura clădirilor reflectă perioada în care țara a fost colonie franceză. Deși Cambodgia a trecut prin mari greutăți, poporul veșnic optimist și ospitalier a ajutat mult la reinventarea țării.

Majoritatea turiștilor optează pentru capitala Phnom Penh ca punct de start în vizitarea Cambodgiei. Palatul Regal este cel mai important obiectiv al capitalei, cu o arhitectură care atrage toate privirile. Aici se află Pagoda de Argint, care adăpostește un veritabil tezaur național. O vizită la Muzeul Național este de neratat deoarece deține o colecție impresionantă de artă Khmer. Capitala se laudă și cu zona comercială, vibrantă și alertă tot timpul, împânzită de cafenele și baruri. Phnom Penh e și locul potrivit pentru cumpărături, piețele colorate pline de mătăsuri și produse de artizanat atrăgând toate privirile.

Totuși, motivul principal pentru care oamenii vizitează Cambodgia sunt templele de la Angkor, în apropierea orașului Siem Reap. Orașul a căpătat popularitate în rândul turiștilor datorită poziționării sale, foarte aproape de temple. Este presărat de hoteluri și restaurante. Deși orașul are o imagine modernă, tradițiile și cultura au rămas profund înrădăcinate. Cel mai important templu este Angkor Wat, dedicat zeului Vishnu, urmat de Banteay Srei, Ta Prohm și Bayon. Este poate cel mai important și cel mai bine păstrat sit arheologic din Asia.

Cea mai populară stațiune a Cambodgiei este Sihanoukville. De asemenea, este și portul principal al țării. Așezarea sa, în golful Thailandei, și nisipurile albe fac din Sihanoukville un loc ideal pentru relaxare și meditație. În apropierea stațiunii se află Parcul Național Ream. Valoarea acestui parc este dată de râurile, pădurile, mangrovele, recifurile de corali și viața sălbatică.

Mâncarea tradițională este influențată de bucătăria chineză și thailandeză și este foarte aromată și delicioasă.

Cambodgia este o țară plină de frumuseți naturale și monumente culturale valoroase care așteaptă să fie descoperite de cât mai mulți turiști. De aceea, nu vă rămâne decât să vă rezervați biletele de avion pentru o vacanță inedită!

Prețurile afișate pe această pagină sunt cele mai mici prețuri orientative. Găsite în ultimele 45 zile.