Hartă

Bilete avion Thailanda

Exotic. Plaje incredibile, nisip fin, apă turcoaz și pești viu colorați. Paradis tropical "la mare". Thailanda.

 

De făcut

Grand Palace este cel mai cunoscut obiectiv turistic din Bangkok, capitala Thailandei. Construit în 1782, a fost sediul Curții Regale Thailandeze pentru 150 de ani. Azi, uimește vizitatorii cu arhitectura sa cu detalii incredibile, mărturie a priceperii și răbdării artiștilor thailandezi. Atenție la modul în care ești îmbrăcat, întrucât ținuta trebuie să fie decentă.

Dacă tot ai ajuns în Bangkok, sunt și câteva temple budiste care merită vizitate și câteva piețe plutitoare inedite, din care localnicii vând legume și fructe tropicale, alături de pește și lapte de cocos.

 

În afară de palate și temple, Thailanda este cunoscută și pentru peisajele sale incredibile cu stânci ascuțite împrăștiate în apele verzi. Phang Nga Bay este un astfel de loc pe care îl poți vizita și admira cel mai bine de pe un vaporaș. Excursiile de o zi opresc la insula James Bond și la Koh Pannyi dar și la câteva plaje liniștite unde te poți relaxa.

Tot din Phang Nga, cu un vapor rapid (90 de minute) se poate ajunge la cele nouă insule Similan. Apele dintre insule sunt pline de pești exotici și corali și te îmbie la scufundări.

 

Destinația "la mare" perfectă, o reprezintă însă insulele Phi Phi, la 45 de minute cu vapoarele rapide din Phuket. Aici vei găsi paradisul plajelor cu nisip fin și apă turcoaz dar și efervescența maximă a vieții de noapte.

 

Pentru amatorii de natură virgină, recomandăm Parcul Național Khao Yai, la trei ore de condus de Bangkok. Vegetația luxuriantă a zonei muntoase ascunde 320 de specii de păsări, peste 60 de specii de mamifere, mii de plante exotice și cascade tumultoase.

 

Cei mai înalți munți din Thailanda sunt în Chiang Mai unde se poate ajunge cu trenul (preferabil de noapte) din Bangkok. Aici, într-o excursie de câteva zile vei putea, printre altele, să speli și să hrănești elefanții sau să înveți secretele mâncării thailandeze, într-o fermă de produse organice.

La 80 de kilometri mai sus de Chiang Mai se găsește o stațiune de munte cunoscută pentru izvoare termale, cascade și relaxarea în spa-urile sale, completată de cele mai multe ori de celebrul masaj thailandez.

 

În fine, nu uita de mâncarea thailandeză și îndrăznește să guști și din băuturile alcoolice tradiționale care includ cu puțin noroc și un... șarpe.

 

Cum se poate ajunge acolo?

Thailanda dispune de câteva zeci de aeroporturi, cele mai mari două aflându-se în Bangkok. Cel mai important este Aeroportul Internațional Suvarnabhumi și, cel mai probabil, aici vei avea primul contact cu Thailanda.

 

Spre centrul orașului ai o gamă largă de opțiuni cum ar fi trenuri, trenuri expres, autobuze, taxi-uri. Timpul aproximativ până în centru este de 30 de minute.

 

Datorită distanțelor mari între sudul și nordul țării față de Bangkok, probabil că cel mai bine vei călători tot cu avionul și în interiorul țării.

 

Ce ar mai trebui să știi

În Thailanda se conduce pe partea stângă a șoselei, ca în Marea Britanie.

Spre deosebire de Marea Britanie însă, limba engleză nu este cunoscută de toată populația, în special în zonele rurale. Ca atare, ar fi bine să te aventurezi doar în tururi organizate.

Prețurile afișate pe această pagină sunt cele mai mici prețuri orientative. Găsite în ultimele 45 zile.