Hartă

bilete de avion Polonia

Polonia este o țară demnă, cu o vastă încărcătură istorică. Este o țară tradițională a cărei valori pot fi descoperite atât în orașele vechi, cât și în frumusețile naturale.

Varșovia, capitala țării, a renăscut după cel de-al doilea război mondial și în prezent atrage tot mai mulți turiști. Castelul Regal este principala atracție a orașului vechi. Este un monument impozant, care dezvăluie aerul regal polonez. Palatul Wilanow, aflat pe teritoriul capitalei, este adesea asemuit cu Versailles. Este o clădire în stil baroc cu influențe poloneze și reușește să exprime spiritul polonez.

Pentru o plimbare relaxantă, vizitați grădinile Saxone. Numele este dat de stilul care a influențat crearea grădinii, și anume cel romantic englez. Este o grădină ideală pentru plimbări și meditație, împânzită de lacuri, alei și nenumărate flori.

Nu departe de capitală se află Parcul Național Kampinos, predominat de elani și arborii de pin.

Fluviul Vistula străbate unul din cele mai vechi orașe poloneze, Cracovia. Piața principală din centrul Cracoviei este o piață boemă, plină de viață, în care au loc multe evenimente culturale. În acelați timp, reprezintă locul de muncă al multor artiști de stradă. Din piață se poate observa turnul primăriei. În Cracovia se află și cel mai mare Aqua Park din Polonia. Acesta a devenit o parte importantă a turismului, fiind anual explorat de mii de turiști din toată Europa. Este un loc în care toată lumea se simte bine. Pe lângă clasicele bazine cu tobogan, parcul are sală de sport, salon de înfrumusețare și facilități pentru persoane dizabilitate.

Lângă Cracovia se află minele de sare Wieliczka, unde pot fi admirate sculpturi în sare și chiar și câteva capele.

Orașul-port Gdansk găzduiește Bazilica Sfânta Maria, cea mai mare biserică gotică din lume. Este un loc de pelerinaj pentru mulți credincioși.

Cei dornici de puțină adrenalină se pot aventura în masivele muntoase. Munții Tatra sunt locul ideal pentru practicarea sporturilor de iarnă. La poalele munților se află Zakopane, capitala iernilor în Polonia. Este un loc vizitat de mulți schiori și cățărători. În centrul munților Jura se află parcul Eagles Nests Landscape. Pe vârfurile muntoase veți putea observa superbele castele medievale în stil gotic.

Castelul Malbork este cel mai mare castel din lume ca suprafață. Imaginea grandioasă a clădirii este completată de superbul mediu înconjurător și de impresionantele opere de artă care se află în incintă. Este un veritabil tezaur care nu poate fi ratat.

Polonia este o țară frumoasă, cu o cultură și un farmec aparte. Este o destinație de vacanță care nu trebuie trecută cu vederea, așa că nu vă rămâne decât să vă rezervați biletele de avion!

Prețurile afișate pe această pagină sunt cele mai mici prețuri orientative. Găsite în ultimele 45 zile.