Hartă

Bilete avion Bangladesh

Bangladesh este o ţară care se află în sudul Asiei. Este o destinaţie de concediu pentru cei care doresc să descopere misterele acestui loc, cu o mulţime de situri arheologice, temple vechi, locuri neatinse de om, o cultură şi un loc complet diferit de ceea ce cunoaşteţi până în momentul de faţă.

Capitala este Dhaka şi are peste 8 milioane de locuitori. Aici veţi putea vizita oraşul vechi, să vă plimbaţi pe malurile râului Buriganga, să faceţi o croazieră sau să vă plimbaţi cu rişca, să vizitaţi obiective turistice precum Ahsan Manzil – un palat cu ziduri roz care acum adăposteşte un muzeu, Fortul Lalbagh cu grădinile sale sau clădirea Parlamentului, care este o construcţie modernă şi inedită.

În partea nouă a oraşului puteţi da o fugă până la Muzeul Naţional unde puteţi admira colecţii de sculpturi şi pictui hinduse, budiste sau musulmane.

În apropiere de capitală se află Parcul Naţional, unde vă puteţi recrea, şi Mainimati, un centru budist foarte important care merită să-i alocaţi puţin timp.

Pe coasta golfului Bengal se află partea turistică a ţării, având ca oraş important Cox’s Bazar.

Peisajele oferite de acest loc sunt cu adevărat minunate, cu greu se pot descrie în cuvinte. Plajele întinse şi accesibile fac din acest loc un refugiu de relaxare, iar templele care se află în apropiere sunt adevărate comori ascunse ale acestei ţări.

Aici se află cea mai întinsă plajă din lume, iar cei 120 de kilometri ai săi oferă numeroase activităţi de care vă puteţi bucura pe parcursul vizitei aici.

Insula cea mai cunoscută din Bangladesh este St. Martin, un loc fascinant căruia îi creşte popularitatea de la an la an şi merită să ajungeţi aici chiar şi pentru o zi.

Bangladesh oferă turiştilor şi o regiune în care se găsesc foarte multe lacuri. Peisaje vă vor tăia respiraţia, iar cultura şi tradiţiile din aceste locuri sunt puternic menţinute de triburile locale.

Dacă aţi ajuns în acestă ţară trebuie neapărat să faceţi o vizită la o plantaţie de ceai. Veţi primi indicaţii şi explicaţii legate de cultura ceaiului. Puteţi chiar să vă cumpăraţi şi diverse sortimente pentru a avea acasă.

Dacă aveţi cunoştinţe de limbă engleză nu va fi foarte greu să vă faceţi înţeles.

La capitolul mâncare vă invităm să gustaţi din preparatele tradiţionale, în multe dintre acestea simţindu-se prezenţa elementelor indiene, însă orezul şi peştele sunt nelipsite de la masa localnicilor. Veţi gusta preparate dulci, picante şi foarte picante, iar condimentele cele mai întâlnite în această zonă sunt chimenul, scorţişoara, menta, turmericul sau coriandrul.

Chiar dacă zborul până aici poate fi obositor, veţi fi răsplătiţi în momentul în care aveţi contactul cu această ţară, locuitorii şi obiceiurile lor.

Este recomandat ca atunci când va aflaţi pe teritoriul Bangladesh-ului să respectaţi toate anunţurile şi sugestiile autorităţilor locale, să vă încheiaţi o asigurare de călătorie şi să respectaţi tradiţiile şi obiceiurile locale.

Prețurile afișate pe această pagină sunt cele mai mici prețuri orientative. Găsite în ultimele 45 zile.