Hartă

Bilete avion Emiratele Arabe Unite

Dacă vreţi să aveţi parte de o vacanţă extravagantă, însoţită doar de atribute la superlativ, atunci zborul dumneavoastră trebuie să fie cu destinaţia Emiratele Arabe Unite.

Emiratele Arabe sunt de fapt un stat format din 7 emirate: Abu Dhabi, Dubai, Sharjah, Ajman, Umm Al-Qaiwain, Ras Al-Khaimah şi Fujairah. Poate cele mai cunoscute sunt Abu Dhabi şi Dubai datorită numărului mare de turişti care aleg să îşi petreacă vacanţele aici, construcţiilor care impresionează prin eleganţă şi arhitectură, însă nici restul emiratelor nu se lasă mai prejos.

Important de ştiut

Dacă vizita dumneavoastră nu depăşeşte 30 de zile, nu aveţi nevoie de viză. Pentru a călători în Emirate cetăţenii români au nevoie de paşaport. Paşaportul temporar nu este recunoscut şi autorităţiile de frontieră nu vor permite intrarea în ţară cu acest tip de document. Este obligatorie asigurarea medicală pe parcursul şederii dumneavoastră în oricare dintre emirate. Toate documentele de călătorie trebuie să fie valabile încă 6 luni de la intrarea în ţară.

Monedă- dirham

Clima

Pentru iubitorii de căldură excesivă şi soare fierbinte, vară este probabil perioada potrivită pentru a vizita Emiratele Unite Arabe, când temperaturile pot trece de 50 de grade. Toamna, primăvara şi iarna este o temperatură mai acceptabilă, însă oricare ar fi perioada în care decideţi să vizitaţi Emiratele, nu vă faceţi probleme deoarece oraşele sunt construite în aşa fel încât să nu trebuiască să petreceţi prea mult în soare, dacă nu se doreşte acest lucru.

Dubai-ul este cel de-al doilea oraş ca mărime din Emirate. În Dubai se găsesc cele mai mari construcţii: cea mai mare clădire construită vreodată de om-Burj Khalifa, cel mai mare mall din lume- Dubai Mall, cea mai mare insulă artificială din lume- creată pentru a mări suprafaţa plajelor din Dubai şi lista poate continua.

Nici Abu Dhabi nu se lasă mai prejos, cu mall-uri imense unde te poţi pierde cu orele, o impresionantă moschee, un hotel care poate fi vizitat oricând-Emirates Palace şi zgârie-nori în jurul cărora se dezvoltă în permanenţă oraşul, capitala Emiratelor este cel mai bogat oraş din lume. Iar dacă vreţi să ridicaţi adrenalina la cote maxime, o vizită la parcul de distracţii Ferrari World este suficientă. Aici se află, bineînţeles, cel mai rapid roller coaster din lume şi atinge viteza de 240 km pe oră.

Chiar dacă în Emiratele Arabe Unite se află cele mai luxoase, extravagante şi scumpe hoteluri din lume, puteţi găsi cazare pentru buzunarul fiecăruia.

În Emirate nu veţi mânca preparate din carne de porc, deoarece această carne este interzisă. Alcoolul este servit doar în baruri şi restaurante. Dacă doriţi să închiriaţi o maşină pentru perioada vacanţei nu este nicio problemă deoarece carnetul de conducere internaţional poate fi folosit şi aici.

De reţinut

Este foarte important să se respecte tradiţiile şi obiceiurile locale. Ramadamul este o perioadă specială pentru musulmanii de pretutindeni, caracterizată prin spiritualitate şi refleţie. În timpul Ramadamului, musulmanii nu mănâncă, beau sau fumează de la răsăritul soarelui şi până la apus. Prin urmare consumul de mâncare, băutură sau fumatul în locurile publice în această perioadă sunt considerate infracţiuni şi se pedepsesc cu închisoarea.

Prețurile afișate pe această pagină sunt cele mai mici prețuri orientative. Găsite în ultimele 45 zile.