Hartă

Bilete avion Estonia

Aici a fost introdus pentru prima data votul electronic, toate școlile sunt legate la internet și tot aici au luat naștere importante aplicații IT cum ar fi Skype-ul, Hotmail-ul sau KaZaA. Toate în Estonia!

De făcut

Estonia este o țară cu o istorie bogată, în care poți vizita locuri extrem de pitorești și în care, poți lua parte la multe festivaluri de dans și muzică tradițională.

Poți începe aventura Estoniană cu vizitarea centrului vechi al orașului Tallinn, capitala țării. Acesta este inclus pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO ca unul dintre puținele orașe medievale perfect conservate, fiind considerat „perla medievală” a Europei. Pe lângă construcțiile care și au păstrat elementele originale, zona este una extrem de animată, cu numeroase baruri, restaurante și mici magazine de suveniruri.

Pentru a înțelege și mai bine tradițiile estoniene, mergi mai departe și vizitează zona de coastă a țării. Cele mai cunoscute locații sunt Lakul Peipus, insulele Kihnu și Ruhnu sau Lahemaa. Cea din urmă este faimoasă și pentru frumusețile naturale (plaje cu nisip fin, păduri neafectate de activitatea umană, numeroase specii de plante și animale) și ca atare a fost decretată parc național.

Dacă îți place răsfățul, Estonia te așteaptă și cu numeroasele spa-uri și centre de tratament. Încercă una din multele saune din oraș – localnicii consideră sauna ca o adevărată sursă de sănătate și sunt mândri de istoria estoniană de peste 800 de ani a acesteia!

Și iubitorii de mișcare și adrenalină pot găsi câte ceva de făcut în Estonia. Sporturile de apă sau parașutismul, călăria, vânătoarea și sporturile de iarnă, sunt doar câteva dintre activitățile în aer liber ce te vor solicita fizic și nu numai.

Bucătăria locală este simplă dar delicioasă, bazată în general pe legume și fructe de sezon. Încearcă pâinea neagră, carnea și peștele preparate prin afumare sau lichiorul local Vana Tallinn.

Cum se poate ajunge acolo?

În Estonia se poate ajunge cel mai ușor cu avionul, țara având 12 aeroporturi. Cel mai mare și ușor accesibil este Aeroportul din Tallinn. Totodată, datorită accesului la Golful Finlandei, se poate ajunge în Estonia și pe cale maritimă, cel mai ușor dinspre Finlanda sau Rusia, cu feribotul.

Pentru a vizita Estonia, poți închiria și o mașină. Deși nu beneficiază de autostrăzi, șoselele sunt în general sigure și rapide întrucât nu trec prin localități.

Ce ar mai trebui să știi

Moneda oficială a țării este Euro și nu ai nevoie de viză.

Clima este influențată de Marea Baltică, țara beneficiind de patru anotimpuri, relativ egale ca lungime. Temperatura medie vara este de 16 grade Celsius dar poate ajunge și la 30 de grade în mod excepțional, iar iernile sunt în general geroase, cu multă zăpadă. Pe timpul verii, perioada de lumină ajunge la 19 ore pe zi, iar perioada de întuneric este scurtă, ca atare localnicii spun că au „nopți albe”.

Prețurile afișate pe această pagină sunt cele mai mici prețuri orientative. Găsite în ultimele 45 zile.