Hartă

Bilete avion Maroc

Poți găsi aici plaje cu nisip fin și poți alege dintre apele calde și line ale Mediteranei sau cele mai agitate ale Oceanului Atlantic. Poți face excursii în deșert sau poți escalada munți de peste 4000 de metri. Găsești aici numeroase monumente intrate în Patrimoniul Universal UNESCO și multe atracții culturale. Pentru toate acestea, vino să îți faci vacanța în Maroc.

De făcut

Așezarea geografica și clima fac din Maroc atât o destinație pentru iubitorii de mare și soare cât și pentru iubitorii de expediții în deșert sau excursii montane. Muntele și marea se îmbină cel mai armonios în stațiunea Agardir, o destinație populară de plajă dar, totodată, punct de plecare pentru excursiile în Munții Atlas. Dacă îți plac drumețiile încearcă să urci pe cel mai înalt vârf – Muntele Toubkal. Acesta măsoară 4165 de metri și ar trebui să-ți iei haine corespunzătoare, întrucât peste 3500 de metri temperatura poate scădea sub limita de îngheț.

O altă destinație pentru iubitorii de mare este Casablanca, oraș considerat centrul economic și de afaceri al țării, deși capitala administrativă a țării este Rabat. Dacă ești iubitor de flori sau pasionat de istorie, mergi la Rabat ca să vizitezi Grădina Chellah. Această găzduiește numeroase specii de flori, extrem de spectaculoase în special primăvara, precum și importante ruine romane și morminte.

Marocul exercită însă o atracție deosebită și pentru că este un tărâm locuit din cele mai vechi timpuri. Nu mai puțin de opt locații sunt înscrise pe lista UNESCO, alte 12 fiind la ora actuală propuse spre includere. Trebuie așadar să-ți planifici o vizită la Ait-Ben-Haddou, un sat cu arhitectură sahariană tradițională, la orașul fortificat Essaouira sau în orașele (Medina) Fez, Marrakesh, Tetouan sau Mazagan. Toate acestea îți vor oferi un amestec inedit de istorie portugheza, arabă și spaniolă.

Nu uita să încerci mâncărurile tradiționale. Datorită așezării geografice și a istoriei bogate, Marocul este cunoscut ca țara cu cea mai diversă bucătărie.

Cum se poate ajunge acolo?

Cel mai simplu este cu avionul, Marocul fiind deservit de mai multe aeroporturi internaționale și domestice. Cel mai mare este Aeroportul Internațional din Casablanca – denumit Mohammed V, urmat de cel din Marrakech – denumit Menara. Pornind de la cele două aeroporturi, puteți vizita țara folosind avioane locale sau puteți închiria o mașină.

Desigur, Marocul are și numeroase porturi, cel din Casablanca fiind cel mai cunoscut. Și pe aici poți intra în țară, pe un vas de croazieră, dacă timpul nu este o problemă pentru tine.

Ce ar mai trebui să știi

Moneda oficială a țării este Dirhamul și, ca un fapt curios, este interzis prin lege să scoți sau să aduci Dirhami din și în Maroc. Pentru a vizita Marocul nu ai nevoie de viză. Deși apa din marile orașe este potabilă, are un conținut mare de clor; așa că, alterneaz-o cu apă îmbuteliată.

Prețurile afișate pe această pagină sunt cele mai mici prețuri orientative. Găsite în ultimele 45 zile.