Hartă

Bilete avion Coreea de Sud

Despre Coreea de Sud se pot spune multe, însă dacă ar trebui să folosim câteva cuvinte pentru a o descrie acestea ar fi linişte, pace, peisaje extraordinare care vă taie răsuflarea şi istorie veche de secole.

Clima este umedă şi chiar dacă termometrul nu arată foarte multe grade, aerul este destul de încărcat şi înăbuşitor.

Pentru a descoperi cu adevărat ce înseamnă Coreea de Sud e nevoie de ceva mai mult timp, nu doar de câteva zile avute la dispoziţie cu ocazia concediului.

În ceea ce priveşte mâncarea, opiniile sunt împărţite. Unii sunt de-a dreptul fascinaţi de mâncarea tradiţională, alţii caută în meniul pus la dispoziţie de restaurante mâncăruri cât mai asemănătoare cu cele europe. Dar asta, repet, este doar în funcţie de gusturile fiecăruia şi de dorinţa de a încerca tot ceea ce presupune Coreea de Sud, inclusiv bucătăria acesteia.

Pe aceste meleaguri este imposibil să nu aveţi parte de spectacolele tradiţionale, indiferent în ce parte a ţării ajungeţi, de concerte şi expoziţii care mai de care.

Peisajul ţării este minunat, începând de la insule învăluite în ceaţă în primele ore ale dimineţii, culturi de orez, plantaţii de ceaiuri, plaje cu apă de culoarea turcoazului, munţii în care sunt construite temple budiste care aşteaptă să fie vizitate.

Oamenii de aici sunt bucuroşi să primească vizitatori, iar acest fapt face ca turistul să fie acaparat de viaţa localnicilor şi de tradiţiile lor.

Puteţi să alegeţi să vă petreceţi timpul vizitând oraşele, iar capitala Seul este pe primul loc, sau puteţi să vă aventuraţi pe cont propriu în inima acestei ţări, descoperind astfel locuri şi oameni care îşi pun amprenta asupra dumneavoastră.

De la plaje cu nisip alb şi păduri de pini în jurul acestora, temple budiste vechi de sute de ani, fortăreţe şi palate, clădiri din vremea dinastiilor încă păstrate corespunzător, sate tradiţionale cu case cu acoperiş de paie, păduri de bambus şi până la munţi cu altitudini impresionante şi panorame demne de fotografiat, toate acestea constituie un rezumat al locurilor pe care merită să le vizitaţi pe parcursul şederii dumneavoastră în Coreea de Sud.

Cele mai bune perioade de vizitat sunt primăvara şi toamna, Coreea de Sud având toate cele patru anotimpuri, la fel ca ţara noastră.

Pentru deplasare prin ţară majoritatea folosesc trenul deoarece este rapid, sigur şi destul de ieftin. Însă şi autobuzele şi taxiurile sunt variante care merită luate în calcul în oraşele mari. Cazarea este şi ea pentru toate buzunarele, iar dacă vă rezervaţi din timp camere puteţi chiar să obţineţi şi reduceri, banii economisiţi putând fi folosiţi în alte scopuri. Poate chiar pentru o croazieră în arhipelagul format din numeroase insule sau vizitarea parcurilor naţionale.

Cetăţenii români nu au nevoie de viză pentru a călători în Coreea de Sud în scop turistic, însă paşaportul este necesar.

Coreenii apreciază micile plecăciuni în momentul întâlnirii, la fel şi scoaterea încălţămintei în momentul în care intraţi într-o casă coreană. Aceste detalii sunt respectate de aceştia, iar dacă dumneavoastră ca turist veţi ţine cont de ele, nu va face decât să-i bucure şi să vă aprecieze mai mult.

Prețurile afișate pe această pagină sunt cele mai mici prețuri orientative. Găsite în ultimele 45 zile.