Hartă

Bilete avion Mongolia

Dacă ești pasionat de folclor, istorie, Asia, natură sălbatică, safari și cauți o țară care le reunește pe toate, vizitează centrul fostului Imperiu Mongol, Mongolia de azi.

 

De făcut

Vei găsi aici relief divers, de la deșert la stepă și la munți înalți, dar și lacuri și râuri.

Triburile nomade și seminomade păstrează încă tradiții milenare, te invităm, deci, la o fascinantă călătorie în timp.

 

Înscrie-te într-un traseu nomad prin deșertul Gobi și află cum trăiesc îngrijitorii de cai, iaci și cămile. Prinde măcar puțin din Festivalul Naadam călătorind nord-sud de la lacul Khovsgol prin stepa centrală. Aici poți vedea, pe lângă curse de cai, lupte și concursuri de tir, costumele naționale viu colorate ale spectatorilor.

Alte evenimente importante sunt Festivalul cămilelor din Gobi, Festivalul vulturilor din Altai și Gobi.

 

În deșertul Gobi, explorează canioanele și admiră peisajele majestuoase; dormi sub cerul liber cât mai des. Călărește o cămilă pe Nisipurile cântătoare, cele mai mari dune din deșertul Gobi, pentru panorame uimitoare asupra deșertului și, dacă tot ești aici, poți căuta cu familia urme de dinozauri, cai preistorici sau meteoriți.

În Valea Tsaatan, poți vedea renii, pajiștile verzi și lacurile limpezi, dar și pădurile de pini din taigaua siberiană vecină.

 

Pescuitul de aici fiind celebru pe plan internațional, pescarii amatori sunt așteptați de râurile mongole, iar iubitorii de vânătoare se pot simți ca Ginghis Han călărind cu un șoim pe umăr.

 

Mănăstirea Amarbayasgalant, una dintre puținele care au supraviețuit persecuției staliniste, este un minunat exemplu de arhitectură dinaintea secolului XX; o găsești în provincia Selenge-Aimag. Te poți caza la cort. Alte mânăstiri de vizitat sunt Erdene Zuu (Kharkhorin) și Gandan (Ulan Bator).

 

În Mongolia trăiesc 429 specii de păsări recunoscute. Cu un binoclu bun, poți vedea șoimi, vulturi, lebede, corbi și multe altele. Cele mai bune locuri pentru asta sunt lacurile din vest.

Dacă mergi iarna, fă o călătorie magică în sania trasă de cai pe un lac înghețat. Întinsele stepe mongole devin terenul ideal pentru schi fond. Poți începe în Parcul Terelj, unde taberele de corturi sunt deschise iarna.

 

Tot aici, poți trăi o experiență unică servind tradiționala masă Tsaagan Sar cu o familie de nomazi. Aceasta include produse lactate, carne de vită și cal, orez cu iaurt, găluște și multe fursecuri. Datorită climatului secetos, bucătăria mongolă se bazează pe carne, lactate și grăsimi animale.

 

Lacul Khovsgol este ideal pentru pescuit, camping, călărie și drumeții. Ajungi la el prin satul Khatgal. Vei găsi cazare la o cabană. Iarna, printr-o agenție de voiaj, alege plimbări cu patinele sau cu sania trasă de câini pe lacul înghețat.

O altă activitate tradițională de neratat este adunatul cailor, primăvara, în stepă.

 

Cum se poate ajunge acolo?

Cel mai simplu ajungi în Mongolia cu avionul. În afară de Aeroportul Internațional din Ulan Bator, fiecare oraș important are câte un aeroport. În interiorul țării, îți recomandăm tot avionul, dar poți folosi și autobuzele, barca, o mașină închiriată sau taxiurile.

 

Ce ar mai trebui să știi

Lacurile și râurile îngheață iarna și sunt deschise între lunile mai și septembrie. Iarna, este mai sigur să îți aduci propriul echipament de schi.

Prețurile afișate pe această pagină sunt cele mai mici prețuri orientative. Găsite în ultimele 45 zile.