Hartă

Bilete avion Cuba

Printre destinaţiile inedite de vacanţă pentru care agenţiile se întrec în oferte se află Cuba. Zborul este destul de lung, însă merită cu vârf şi îndesat. Desigur că puteţi achiziţiona pachet care cuprinde atît zbor cât şi cazare, însă şi dacă vă rezervaţi din timp zborul şi mergeţi pe cont propriu nu o să regretaţi.

Înainte de a călători în Cuba este important să ştiţi că aveţi nevoie de paşaport şi de viză de intrare în ţară. Viza se obţine de la Ambasadele sau Consulatele Cubei în străinătate sau de la agenţiile de turism şi se eliberează pe o perioadă de 30 de zile. Limba oficială în Cuba este limba spaniolă. Important de ştiut este şi faptul că puteţi să schimbaţi bani doar în bănci sau să scoateţi direct de la bancomate. 

Cea mai mare insulă a Caraibelor, Cuba, vă copleşeşte prin peisajele superbe pe care le are.

Cubanezii câştigă foarte mult de pe urma turiştilor, prin urmare serviciile sunt la înălţime, posibilităţile de petrecere a timpului sunt numeroase, de la activităţi acvatice precum scufundări, înot, plimbări cu barca şi pescuit, la excursii prin ţară, în capitală, cumpărături şi vizitarea satelor tradiţionale cubaneze.

Havana este capitala Cubei, iar dacă ajungeţi aici merită să vizitaţi Havana Veche, care are o importanţă istorică deosebită, aflându-se pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO. Bineînţeles că şi celelalte părţi ale oraşului au farmecul lor, cu numeroase biserici, muzee, forturi şi clădiri care au dobândit statutul de martor în istoria oraşului şi a ţării. Un alt oraş important şi frumos din Cuba este Trinidad, iar frumuseţea sa este dată de străduţele pietruite care împânzesc oraşul, de pieţe şi palate, de sentimentul unei călătorii înapoi în timp.

Băutura mojito şi celebrele trabucuri ale acestei ţări trebuie neapărat încercate. La fel şi nişte lecţii de salsa deoarece acest dans a luat naştere aici.

Muzeul Revoluţiei prezintă istoria Războiului de Independenţă împotriva Spaniei, este cel mai faimos muzeu din Havana şi prin urmare trebuie vizitat. Varadero, Baracoa, Maria la Gorda, Cayo Largo sunt doar câteva dintre destinaţiile cu plaje splendide, cu ape cristaline, cu peisaje exotice care vă vor lua respiraţia şi nu veţi mai dori să părăsiţi aceste meleaguri.

Bucătăria cubaneză îmbină o mulţime de gusturi, iar printre preparatele tradiţionale puteţi încerca ajiaco, pastellitos, Moros y Cristianos, orez cu pui, Vieja Ropa şi sandwich-ul cubanez. Printre băuturi sunt preferate romul şi mojito, dar şi champola.

Cuba este o ţară de o frumuseţe aparte, nu doar datorită plajelor şi a apei, ci şi datorită culturii şi istoriei. Oamenii sunt prietenoşi, iar dacă aveţi şi nişte minime cunoştinţe de limbă spaniolă, o să vă înţelegeţi de minune cu ei. Poate chiar îi lăsaţi să vă descrie Cuba prin prisma experienţelor lor şi de ce nu, să vă recomande „comori ascunse” ale acestei ţări care merită vizitate şi care nu sunt pe lista dumneavoastră.

Prețurile afișate pe această pagină sunt cele mai mici prețuri orientative. Găsite în ultimele 45 zile.