Hartă

Bilete avion Jamaica

Căutând cu ajutorul internetului posibile destinaţii exotice de concediu sigur v-au atras atenţia imagini cu plaje întinse, ape cristaline, resorturi luxoase şi vegetaţie inedită. Jamaica se află în topul destinaţilor de concediu de acest gen, o vacanţă pe care cu greu o veţi da uitării.

Aflată în Marea Caraibelor, Jamaica se bucură de apele minunate ale acestei mări, de moştenirea culturală a acestor meleaguri, de peisajele inedite, de vreme bună aproape pe întreg parcursul anului şi de miile de turişti care aterizează zilnic pe aeroporturile sale.

Vegetaţia din această ţară formează jungle dese, peste tot sunt flori multicolore şi exotice, munţii ocupă un teritoriu important din suprafaţa ţării, iar dacă vă plictisiţi de plajă, ceea ce e puţin probabil, puteţi să vă aventuraţi în drumeţii în apropierea locaţiei dumneavoastră. Orice decideţi să faceţi pe durata şederii aici, cu siguranţă această vacanţă va fi una de neuitat.

Pe coasta de sud a ţării se află capitala Kingston, un oraş plin de spaţii verzi, de muzică bună, de cultură; tot aici puteţi să faceţi cumpărături, să vizitaţi muzee – poate chiar muzeul dedicat lui Bob Marley sau să vă plimbaţi pe străduţe pentru a admira arhitectura clădirilor. După ce veţi petrece câteva zile în Jamaica veţi ştii cu siguranţă să dansaţi pe muzica raggae.

În partea de nord a ţării, în apropierea oraşului Ocho Rios, se află o atracţie turistică unde neapărat trebuie să ajungeţi. Este vorba de cascada râului Dunn şi în momentul în care veţi ajunge aici o să înţelegeţi de ce nu trebuia ratată. Apa se varsă direct în Marea Caraibelor, iar peisajul pe care aceasta îl oferă nu se poate descrie în cuvinte. După ce aţi văzut această minunăţie a naturii, cu greu veţi găsi altă atracţie care să o egaleze.

Tot în Jamaica puteţi să faceţi rafting cu bambus, adică să vă plimbaţi pe apele unui râu prin junglă, însoţiţi de persoane experte în acest tip de activitate.

O altă experienţă extraordinară care nu poate lipsi este o vizită la Laguna luminoasă. Şi-a câştigat acest nume datorită vietăţilor care trăiesc aici, iar în momentul în care ceva le perturbă mediul, aceastea strălucesc. Ce poate fi mai frumos decât o baie la lumina lunii în apa strălucitoare!

Există o plajă în Jamaica despre care nu trebuie să spui prea multe. Datorită poziţiei sale şi a barierei de corali care o înconjoară, aceasta are apele cele mai limpezi şi calme, iar din acest motiv este şi una dintre locaţiile care s-au bucrat de cea mai mare dezvoltare din ultima perioadă.

Sporturile acvatice de orice fel sunt la mare căutare, iar amatorii de senzaţii tari se încumetă chiar să sară în apă de pe stâncile abrupte care se găsesc în anumite locuri. Cluburile sunt localizate majoritatea pe plajă, iar turiştii dansează de la apus şi până la răsăritul soarelui, în special pe ritmurile muzicii raggae.

E bine de ştiut că în Jamaica puteţi să călătoriţi cu paşaportul care trebuie să fie valabil cel puţin 6 luni de la intrarea în ţară, trebuie să aveţi documentele care atestă cazarea dumneavoastră, biletul de avion dus-întors, iar pe aeroport trebuie să obţineţi viza.

Prețurile afișate pe această pagină sunt cele mai mici prețuri orientative. Găsite în ultimele 45 zile.