Hartă

Bilete de avion Luxemburg

Marele Ducat al Luxemburgului este relativ mic ca suprafață. Dar este mare în ceea ce privește economia sa, fiind una din cele mai dezvoltate țări din lume. Este o țară diversă, cu multe obiective turistice. Deși are o suprafață mică, în Luxemburg se află numeroase castele și monumete istorice care reflectă avuția țării.

Luxemburg este o țară diversificată din punct de vedere etnic și cultural. Pe lângă faptul că are trei limbi oficiale, mai mult de jumătate din locuitori au o altă naționalitate. Totuși, Luxemburg este unul din cele mai sigure state din Europa. Atmosfera destinsă dăinuie pe străzile pietruite ale orașelor.

Capitala țării este unică datorită poziționării sale geografice. Este și una din cele trei capitale ale Uniunii Europene. Este un adevărat monument istoric și în același timp un oraș cosmopolit și modern. Luxemburg este împărțit în două părți: centrul istoric, cu fortificații și străzi șerpuitoare și partea de nord, modernă. Aceste două părți ale orașului sunt interconectate de poduri deosebite. Catedrala Notre Dame e un grandios edificiu în stil gotic și reprezintă un punct de atracție pentru turiști. Alte obiective ar fi Muzeul de Artă Modernă și Chemin de la Corniche, o alee care face un tur al orașului de la înălțime. Centrul vechi al Luxemburgului este îndrăgit de toți turiștii deoarece este o zonă exclusiv pietonală cu străzi pietruite și șerpuite. Palatul Ducal, cea mai frumoasă clădire a orașului în viziunea localnicilor, oferă spectacolul schimbării gărzii.

Luxemburg oferă nenumărate oportunități pentru iubitorii de sport. Există foarte multe trasee pentru bicicliști pe teritoriul țării. Mullerthal este o zonă muntoasă împădurită, plină de cascade, canioane, grote și izvoare. Acest teritoriu oferă o multitudine de trasee montane ideale pentru drumeții sau alpinism. Satele din regiune și castelul Beaufort sunt încântătoare și de neratat. De asemenea, regiunea oferă turiștilor toate posibilitățile de cazare: hotel, camping sau pensiuni.

Valea Eisch este un obiectiv turistic care merită bifat. Valea este renumită pentru uluitoarele castele și forturi care se află aici.

Castelul din Vianden, preferatul lui Victor Hugo, oferă o priveliște încântătoare asupra orașului. Este o clădire de o frumusețe răpitoare, iar în prezent este muzeu de istorie. Orașul Vianden este unul din cele mai exploatate orașe din punct de vedere turistic din țară. Poziționarea geografică a țării a influențat și gastronomia. Astfel, preparatele culinare sunt în strânsă legătură cu cele germane și franceze.

Se spune că esențele tari se țin în sticluțe mici. Acest proverb se poate aplica și în cazul Marelui Ducat al Luxemburgului, un Ducat cochet, pitoresc, cu peisaje uluitoare. Este o destinație de vis pentru toate categoriile de vârstă și își așteaptă vizitatorii în oricare sezon al anului.

Prețurile afișate pe această pagină sunt cele mai mici prețuri orientative. Găsite în ultimele 45 zile.