Hartă

Bilete avion Filipine

Jocul yo-yo a fost inventat pornind de la o armă locală. Țara de unde a plecat moda karaoke și locul unde se găsește cea mai scumpă scoică din lume „Conus Gloriamaris”. Țara unde se trimit tot atâtea SMS-uri într-o zi cât în America și Europa la un loc. Aceasta este Filipine!

De făcut

Filipine se poate mândri cu cinci locații înscrise în Patrimoniul Mondial UNESCO. Dacă îți place natura și marea, mergi să faci scufundări în Rezervația Marină Tubbataha. Poți vedea aici peste 350 de specii de corali și 500 de specii de pești. Dacă îți plac marea și muntele în egală măsura mergi, în Parcul Național Puerto-Princesa. Te așteaptă aici peșteri spectaculoase, păduri neatinse de om și plajele romantice cu nisip fin.

Denumite ce-a „de-a opta minune” a lumii, terasele de orez din Cordilierii Filipinezi sunt cu siguranță un alt loc pe care trebuie să îl vizitezi. De peste 2000 de ani, terasele săpate aici de mâna omului s-au integrat perfect în natură, creând un peisaj feeric.

Dacă vrei să te familiarizezi și cu zona urbană mergi mai întâi într-o vizită la Vigan. Orașul a cărui construcție a început în secolul al VI-lea este cel mai bine păstrat exemplu de arhitectură colonială spaniolă, împletită cu elemente asiatice. De aici, mergi să vizitezi Manila, capitala Republicii Filipine. Aceasta este un amestec de vechi și nou extrem de interesant. Mergi să vezi bisericile baroce construite în jurul secolului al VI-lea sau Bulevardul Roxas, noul centru de afaceri al orașului.

Desigur, o vizită în Filipine nu ar fi completă fără a încerca din preparatele culinare tradiționale. Încearcă supa sinigang cu gust ușor acru, adobo – mâncarea națională care are la bază porc sau pește marinat și sucul diluat de kalamansi, un fel de limonadă locală.

Cum se poate ajunge acolo?

Pe lângă vasele de croazieră (modalitate nu prea populară însă), singura modalitate de a ajunge în Filipine este avionul. Țara este deservită de nu mai puțin de 85 de aeroporturi, cele mai importante fiind cel din Manila (Ninoy Aquino), urmat de Aeroportul Internațional Clark, Aeroportul Mactan Vebu, Francisco Bangoy sau Zamboanga.

Infrastructura de transport rutier sau căi ferate este relativ nedezvoltată, pentru a călători printre cele peste 7000 de insule folosindu-se avioane de mici dimensiuni sau diverse ambarcațiuni.

Ce ar mai trebui să știi

Moneda oficială a țării este Pesoul Filipinez.

Pentru a îți petrece vacanța în Filipine nu ai nevoie de viză dacă nu petreci acolo mai mult de 30 de zile. Pentru perioade mai lungi de timp, trebuie să soliciți viză. Mai trebuie să ții cont că nivelul de alertă teroristă este ridicat în Filipine și ai nevoie de mai multe vaccinuri înainte de a efectua călătoria.

Clima este tropicală și foarte umedă, temperatura este aproape constantă pe tot parcursul anului, circa 27 de grade Celsius. Sezonul ploios se întinde din iunie până în octombrie așa că e indicat să vizitezi Filipine, din noiembrie până în februarie. Arhipelagul este adesea lovit de taifunuri și cutremure de pământ datorită poziției geografice pe Cercul de Foc la Pacificului.

Nu uita să-ți iei și un adaptor pentru priză.

Prețurile afișate pe această pagină sunt cele mai mici prețuri orientative. Găsite în ultimele 45 zile.