Hartă

Bilete avion Qatar

Qatarul este pe lista ţărilor care pot fi vizitate în orice perioadă din an. Această ţară se bucură de soare pe întreg parcursul anului, făcând acest lucru motivul pentru care turiştii aleg ţara ca destinaţie de concediu, bucurându-se de plajele de aici, soare şi căldură în exces.

Petrolul şi gazele naturale fac din Qatar una dintre cele mai bogate ţări. Dintre oraşele care s-au dezvoltat cel mai mult este capitala, Doha, iar acest lucru reiese din clădirile impresionante, zgârie-nori, maşini care mai de care şi stilul de viaţă luxos pe care îl au oamenii. În Doha se poate vizita zona golfului, zonă care este cu adevărat minunată, apoi Turnul cu Ceas care se află lângă Marea Mochee, Muzeul de Arte Islamice, Muzeul Sheikh Faisal, Orăşelul Culturii, dar şi Piaţa Souq Waqif şi Satul Tradiţional, unde puteţi admira aşezări tradiţionale qatariene.

Pentru cumpărături aveţi la dispoziţie mall-uri, impresionante prin mărime, structură şi magazine de unde puteţi achiziţiona diverse lucruri.

Excursiile în deşert, sporturile acvatice şi plaja sunt doar câteva dintre lucrurile pe care le puteţi face în această ţară. Plajele se întind pe sute de kilometri, însă nu se poate face baie oriunde. De preferat sunt plajele hotelurilor sau cele special amenajate. În deşert, una dintre atracţiile turistice, pe lângă oaze, sunt crescătoriile de dromaderi. O serie de evenimente au loc în Qatar, iar festivalul de cumpărături este poate cel mai vânat de turişti. În cadrul acestuia puteţi să găsiţi nu doar haine, ci şi electronice şi obiecte pentru casă, iar datorită faptului că este un eveniment de aşa amploare la care iau parte şi turiştii, preţurile sunt foarte mult reduse. Este indicat să aveţi cu dumneavoastră un aparat de fotografiat pentru a imortaliza toate peisaje, atât cele naturale, cât şi cele artificiale, construite de mâna omului.

Bagajul pentru o destinaţie cu astfel de temperaturi trebuie să fie format din haine lejere, deschise la culoare şi să nu vă lipsească o pălărie de soare.

Bucătăria qatareză a fost influenţată de arabi, europeni, persani şi indieni. Printre specialităţi se găsesc falafel-ul, hummus-ul, kebab-ul, machbous-ul şi tabbouleh-ul.

Înainte de a pleca spre această destinaţie trebuie să ştiţi că aveţi nevoie de paşaport şi viză, iar paşaportul temporar nu este recunoscut de către autorităţi. Viza se poate obţine de la Ambasada Statului Qatar în Bucureşti. Trebuie respectate obiceiurile şi tradiţiile locale, iar ţinuta şi comportamentul trebuie să fie unul decent.

Se recomandă încheirea unei asigurări de călătorie, medicale şi de viaţă. Limba oficială este araba, însă majoritatea vorbesc şi engleză în special în zonele turistice. Temperaturile în această ţară depăşesc de multe ori 40 grade începând cu luna mai şi până în septembrie, dar din octombrie şi până în mai situaţia climatică este mai acceptabilă.

Prețurile afișate pe această pagină sunt cele mai mici prețuri orientative. Găsite în ultimele 45 zile.