Hartă

Bilete avion Peru

Ţara civilizaţiei incaşe şi a condorului, a templelor uitate de timp şi ascunse în păduri, Peru este o adevărată provocare culturală, oferind trăiri unice şi pline de emoţie.

Printre locaţiile cele mai vizitate ale lumii, încărcate de spiritualitate se numără Machu Picchu, cetatea incaşă despre care se spune că este unul dintre cele mai misterioase situri incaşe.

Din acest loc se poate porni către Lacul Titicaca. În drumul până la lac, puteţi să faceţi un popas în Puno, un oraş considerat capitala folclorică a ţării. Aflat la peste 3000 metri altitudine, lacul este înconjurat de vârfurile Anzilor, oferind un peisaj splendid, mai ales în zilele însorite.

Enigmaticul lac ascunde o mulţime de legende, majoritatea legate de zei coborâţi din cer. Apoi, următoarea destinaţie poate fi capitala imperiului incaş Cuzco. Aici se pot vizita băile incaşe, temple şi fortăreaţa militară. Dacă doriţi să vedeţi pelicanii şi leii de mare, atunci Paracas este locul unde trebuie să ajungeţi. Veţi fi încântaţi de spectacolul naturii oferit de aceste minunate animale.

Dacă nu doriţi să vă aventuraţi în pădurile peruane şi să părăsiţi confortul civilizaţiei, Lima este o opţiune. Capitala vă pune la dispoziţie o mulţime de locuri de vizitat, printre ele Biserica San Francisco, casa Torre Tagle - considerată una dintre cele mai frumoase clădiri din America de Sud, Catedrala Lima cu cele 12 capele care o înconjoară şi Piaţa San Martin în care arhitectura a fost puternic influenţată de stilul francez.

Perioada cea mai bună pentru vizitat Peru începe din iunie şi până în august, aceasta fiind mai ales recomandată celor care doresc să facă drumeţii şi doresc să păşească pe urmele civilizaţiei incaşe, luând la picior pădurile şi locurile încărcate de atâta istorie şi cultură.

Bucătăria peruană este printre cele mai recunoscute în lume, iar preparatul numărulu 1 în bucătăria tradiţională este Cevische, o salată de cartofi, care are ca vedetă peştele. În domeniul băuturilor, cocktail-ul pisco sour are cea mai mare căutare, acesta având la bază un lichior originar din Peru. Cazarea este foarte ieftină în Peru, la fel şi mâncarea, două aspecte pentru care nu trebuie să vă faceţi griji prea mari.

O astfel de călătorie este unică şi prin urmare trebuie să vă pregătiţi din timp, să culegeţi toate informaţiile care vă interesează, de la biletul de avion, rute şi locuri şi până la perioada în care doriţi să plecaţi. Trebuie luat în considerare şi faptul că zborul este unul mai lung şi puteţi să pierdeţi câteva zile din concediu până să ajungeţi la destinaţie, prin urmare este recomandat un sejur de minim 10 zile.

Pentru a călători în Peru este nevoie de paşaport, iar în scop turistic nu aveţi nevoie de viză. Se recomandă însă păstrarea cu grijă a formularelor completate la intrarea în ţară, deoarece veţi avea nevoie de ele la plecare, iar lipsa acestora poate complica şi întârzia plecarea.

Prețurile afișate pe această pagină sunt cele mai mici prețuri orientative. Găsite în ultimele 45 zile.