Hartă

Bilete avion Slovacia

Până recent, în anul 1993, Slovacia a făcut parte din Cehoslovacia. Dacă la început de drum Slovacia nu era privită ca o ţară cu potenţial, acest lucru s-a schimbat cu trecerea timpului. Dezvoltarea continuă a acestui teritoriu, a făcut ca Slovacia să fie una dintre ţările care şi-au revenit excelent, atât pe plan economic, cât şi turistic.

Fiind o destinaţie de vacanţă inedită, găsiţi oferte de zbor din partea multor companii aeriene, în special pentru aeroportul din Bratislava, capitala ţării.

Slovacia s-a făcut remarcată pe harta vacanţelor mai ales datorită staţiunilor de schi, care oferă variante atât pentru începători, cât şi celor avansaţi, cu preţuri accesibile pentru fiecare buget.  Agenţiile se întrec în oferte pentru sezonul rece şi este de preferat să vă rezervaţi din timp atât zborul, cât şi cazarea. Ţara poate fi vizitată în orice perioadă, atât vara, cât şi iarna, tocmai datorită opţiunilor de petrecere a timpului.

Excursii la peşterile glaciare, prin parcurile naţionale, vizitarea castelelor şi cetăţilor, sunt doar câteva dintre variantele de petrecere a timpului în această ţară. Parcul naţional Tatra este una dintre cele mai vechi arii protejate, cu ecosisteme diverse şi unice, aici fiind admirate formaţiuni montane şi un număr impresionant de lacuri, fiind o destinaţie perfectă pentru iubitorii de natură şi drumeţii.

Tot pe teritoriul acestei ţări puteţi admira cea mai veche şi renumită grotă de gheaţă, Dobsina.

Capitala ţării se află pe cursul Dunării, care împarte oraşul în două: oraşul nou, cu parcuri întinse şi clădiri noi şi oraşul vechi, unde se găseşte castelul, centrul vechi, cu biserici bătrâne şi străzi pavate.

Poate cea mai frumoasă privelişte asupra oraşului este oferită de turnul Podului Nou, deci merită să ajungeţi în vârful acestuia. Pentru iubitorii de vinuri, împrejurimile capitalei sunt recunoscute pentru numărul mare de  podgorii, deci nu ar strica o scurtă vizită.

În Bojnice se află o staţiune balneo-climaterică, una dintre cele mai vechi chiar, unde cei care vor să se trateze de anumite afecţiuni au de ales dintr-o paletă largă de tratamente. Tot în acest oraş se află şi cea mai veche grădină zoologică, unde puteţi admira diverse animale.

Bucătăria slovacă este caracterizată printr-o mulţime de supe, nelipsite din meniul zilnic, tochituri, găluşte, mâncăruri din aluat, tăieţei şi macaroane, iar printre preparate tradiţionale întâlnim openkance, pirohe şi buhti.

Din punct de vedere al climei, nu vă faceţi probleme, deoarece este foarte asemănătoare ţării noastre, cu veri calde, iar iernile cu zăpadă, ideală pentru staţiunile montane şi pentru iubitorii sporturilor de iarnă.

 

Moneda naţională- euro

Cetăţenii români pot folosi cartea de identitate sau paşaportul şi nu au nevoie de viză pentru a intra pe teritoriul Slovaciei; în schimb este obligatorie încheierea unei asigurări medicale. Numărul pentru situaţii de urgenţă este 112.

Prețurile afișate pe această pagină sunt cele mai mici prețuri orientative. Găsite în ultimele 45 zile.