Hartă

Bilete avion Republica Moldova

Vinuri bune, mâncare pe măsură, natură virgină, mănăstiri și oameni primitori. Moldova de peste Prut, te invită să o vizitezi!

De făcut

Republica Moldova este mai degrabă o destinație liniștită, potrivită pentru cei îndrăgostiți de natură, bucătărie tradițională nepretențioasă, vinuri și peisaje blânde, neînțesate cu turiști.

Turismul ecumenic este în topul atracțiilor, datorită multitudinii de mănăstiri vechi și noi, construite în stăncă sau în locații izolate, pitorești. Printre acestea, se numără Mănăstirea Căpriana din Codrii Lăpușnei, locul preferat al domnitorului Alexandru cel Bun și interesantul complex de mănăstiri Orheiul Vechi. Aici, departe de civilizație, poți găsi o mănăstire misterioasă săpată în calcar. Zona este propusă pentru Patrimoniul Mondial UNESCO și datorită unor elemente naturale și locale cum ar fi ruinele unor vechi fortificații din secolele XIII – XV, sate tradiționale moldovenești și natura bogată, neatinsă de industrializare.

O altă atracție locală o reprezintă multitudinea de podgorii și producători autohtoni de vin. Cunoscătorii împart țara în patru zone viticole care s-au delimitat natural, în funcție de climă și soiurile de struguri cultivate.

Dacă îți plac vinurile roșii, maturate, cu gust armonios și buchet bogat, vizitează zona sud-estică Purcari. Amatorii de vinuri desert, se pot îndulci în zona sudică a țării, în podgoriile de la Comratul, Taraclia, Ciumaiul și Trifest. Vinurile special alcoolizate, care se consumă în stare proaspătă dar și de coniac se găsesc în zona nordică, Bălți. În fine, dacă îți plac vinurile albe, delicate și răcoritoare atunci vizitează zona centrală a Moldovei. Aici, principala atracție o constituie Crama Cricova, probabil cea mai renumită cramă din Republica Moldova, un adevărat orășel cu străzi subterane. Galeriile se întind pe 80 de km, temperatura și umiditatea se păstrează constante pe tot parcursul anului, sălile de degustare sunt adevărate opere de artă împodobite cu vitralii prețioase iar colecția de vinuri este cu adevărat impresionantă.

Cel mai mare oraș din Moldova este Chișinăul sau ”Orașul de Piatră Albă” denumit așa datorită multitudinii de clădiri albe construite din piatră albă de calcar. Orașul are numeroase zone verzi și fă o vizită și în parcul ”Valea Morilor”. Relieful parcului este unul special iar posibilitățile de petrecere a timpului liber sunt numeroase începând cu simpla relaxare și încheind cu săritul cu parașuta din turnul special de parașutism amplasat în parc.

Din punct de vedere culinar, în Moldova trebuie să încerci mămăliga servită cu jumări, brânză și smântână, borșurile sau „zeama” de pui și tocănițele preparate din diverse feluri de carne. De asemenea, celebrele plăcinte moldovenești nu trebuie să lipsească de pe masă.

Cum se poate ajunge acolo?

Republica Moldova are patru aeroporturi internaționale, cel mai mare și mai cunoscut fiind cel din Chișinău. Aeroportul este accesibil folosind transportul public în comun – autobuzele și microbuzele sau taxiurile.

Ce ar mai trebui să știi

Capitala Republicii Moldova este orașul Chișinău. Moneda națională este Leul moldovenesc iar turiștii vorbitori de limbă rusă pot fi avantajați, rusa fiind a doua limbă vorbită după limba oficială a Republicii Moldova care este româna. Cel mai simplu, explorezi Republica Moldova cu ajutorul unei mașini închiriate.

Prețurile afișate pe această pagină sunt cele mai mici prețuri orientative. Găsite în ultimele 45 zile.