Hartă

Bilete avion Serbia

Serbia este una dintre cele mai interesante destinații de vacanță. Este o atracție relativ nouă care atrage tot mai mulți turiști. Ca așezare geografică, este poziționată în inima Peninsulei Balcanice și este o țară care are foarte multe de arătat și oferit.

Moștenirea istorică și culturală a Serbiei începe cu siturile arheologice, cu bisericile și mănăstirile medievale.

Belgrad, capitala țării, atrage în special iubitorii de cultură. Este unul din cele mai vechi orașe europene, iar dovezile arheologice stau mărturie în acest sens. Poate cel mai important loc de acest fel este fortăreața Kalemegdan. Aceasta se află în parcul cu același nume și un monument cultural de o importanță excepțională. În Belgrad se află și cea mai mare catedrală ortodoxă din lume, catedrala Sfântul Sava. Belgrad are ca punct de atracție pentru turiști și Palatul Regal. Este poate cel mai vizitat loc din capitală, datorită operelor de artă uluitoare care sunt găzduite aici. Pe lângă colecția impresionantă de artă, clădirea are o arhitectură deosebită, iar decorațiunile sunt poleite cu aur.

Al doilea oraș ca mărime din Serbia este Novi Sad. Pentru majoritatea tinerilor, acest loc este cunoscut datorită uriașului festival de muzică care are loc aici, Exit Festival. Acest festival are loc în fiecare an în fortăreața Petrovaradin, care este și cel mai vizitat obiectiv al orașului. Această cetate medievală găzduiește muzee, galerii, cât și Observatorul Astronomic. Datorită așezării sale, Novi Sad oferă panorame deosebite, cu peisaje superbe.

Începând cu regiunile agricole ale Panoniei și până la munții bogați în canioane, peșteri și păduri, Serbia este locația perfectă pentru o vacanță de petrecut în aer liber. Munții, parcurile naționale, râurile și lacurile deschid oportunități de practicare a pescuitului, vânatului sau sporturilor extreme. Muntele Kopaonik, cel mai mare masiv din Serbia, este un important centru de schi în Europa. Pe lângă nenumăratele oportunități pe care le oferă iubitorilor sporturilor de iarnă, acest masiv muntos oferă nenumărate trasee pentru drumeții sau bicicliști pe perioada verii. În această regiune se află și câteva băi termale foarte apreciate în rândul turiștilor. Cele mai cunoscute sunt Vrnjacka și Mataruska.            

În fiecare an au loc evenimente culturale, sportive, de divertisment sau tradiționale, care demonstrează puterea creativă și vitalitatea spirituală a acestei țări. Serbia reprezintă alegerea potrivită pentru turiștii de toate vârstele. Frumusețile naturale, siturile arheologice, viața dinamică sunt doar câteva dintre ingredientele unei vacanțe de vis. Așa că nu vă rămâne decât să vă rezervați biletele de avion spre o țară modernă și plină de viață.

Prețurile afișate pe această pagină sunt cele mai mici prețuri orientative. Găsite în ultimele 45 zile.